Izvor:RTCG

DF: Imamo plan za sve, tako će biti i ovog puta

Za 23. jun u Apelacionom sudu zakazano je ročište liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću u slučaju pokušaj terorizma, a iz DF-a poručuju da će njihovi advokati tražiti da se ročište prenosi na Javnom servisu.

“Cilj je da se novim dokazima pred čitavom crnogorskom javnošću po ko zna koji put razobliči ova vulgarna sudska farsa”, poručuju iz DF-a.

Zakazano ročište je kako kažu u DF-u, samo je dio plana “režimskih pravosudnih struktura kojima se želi najjači opozicioni savez eliminisati”.

“Ne bi li se lideri DF-a likvidirali ili utamničili, a Milo Đukanović još jednom pod plaštom odbrane nezavisnosti namaknuo još jednu sumnjivu većinu na predstojećim izborima. Treba li podsjećati da je ODT prošle nedjelje podiglo krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića za koju je predviđena kazna do pet godina zatvora, i to zbog svojih govora u Skupštini, u kojima su jasno ukazivali na Vladine diskriminatorske mjere protiv SPC i srpskog naroda u Crnoj Gori”, poručuju iz DF-a.

Pozivaju UP da se odredi prema zvaničnom dokumentu MSP Srbije u kojem se “izvjesne državne strukture označavaju kao logistika za atentat na Milana Kneževića”.

“Do današnjeg dana advokati odbrane u postupku lažnog državnog udara, nisu dobili zvanični dokument od predsjednika Apelacionog suda Mušike Dujovića koje vijeće će odlučivati po njihovim žalbama, niti da li su u spise predmeta uvrštene MTN dobijene od Višeg javnog tužilaštva Srbije u kojima Saša Sinđelić priznaje da je po instrukcijama Milivoja Katnića lagao u svom svjedočenju, niti pismo Saše Sinđelića upućeno Suzani Mugoši u kojem joj traži 125 hiljada evra zato što je lažno svjedočio protiv lidera DF-a”, poručuju iz DF-a.

Kažu da im je jedino iz medija poznato da je sudija izvjestilac Seka Piletić, a njoj je kako dodaju u DF-u, Prva banka porodice Đukanović otpisala kredit u iznosu od 60 hiljada eura.

“Pošto smo za razliku od njih, mi pošteni protivnici, unaprijed ih obavještavamo da DF ima plan za sve, i tako će biti i ovog puta”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Interes CG da granica sa Srbijom bude otvorena

"Oni najbolje znaju zbog čega su donijeli takvu odluku. Oni snose posljedice, ali su i najodgovorniji prema...

Šukurica i Milašinović kandidati za direktora ASK-a

To je odlučeno na današnjoj sjednici Savjeta ASK-a, koji je konstatovao da ovi kandidati ispunjavaju konkursne uslove.

Kreativna Crna Gora: Podrška za unikatnu modnu priču brenda...

Jedan od trinaest podržanih projekata je i crnogorski modni brend "KOKA", saopštilo je Ministarstvo kulture.

KINO „BOKA“ U KOTORU POČINJE SA RADOM

Kino “Boka” u kotorskom Starom gradu, koji posluje u okviru JU Kulturni centar “NikolaĐurković” će, nakon više...

Marković – URA: Za nastavak sveukupnog napretka CG presudna...

Predsjednik Vlade Duško Marković i predstavnici Građanskog pokreta URA na čelu sa predsjednikom Dritanom Abazovićem saglasili su se da je u...

NAJČITANIJE

IZVIĐAJ zbog skupa u Kučima i hramu: Na spisku...

Protiv mitropolita Amfilohija Radovića, vladike Joanikija Mićovića, kao i sveštenih lica Mirčete Sljivančanina, Velibora Džomića, Predraga Šćepanovića,...

Detektiv – info: Tamara Zvicer pucala na napadače i...

Tamara Zvicer (35), supruga Radivoja Zvicera (37), navodnog vođe "kavačkog klana" koji je prije nekoliko dana izrešetan dok je džogirao...

Standard u Fundini o inicijativi da ta MZ bude...

Iako je napunio 96 godina, Ljubo priča tihim, ali...

Jovanović za Standard: Autokefalna crkva Crne Gore će biti...

Jovanović navodi da je SPC bespotrebno provocirala državnu vlast Crne Gore i time samu sebe dovela u...

Policajac svjedočio o vezama inspektora sa klanovima

U iskazu koji je ovaj svjedok dao tužilaštvu, a u koji je Dan imao uvid, navodi se...

Komentari

avatar