test

Đeljošaj: Crna Gora primjer multinacionalnog sklada na Zapadnom Balkanu

Standard

16/05/2024

11:35

Crna Gora je primjer multinacionalnog sklada na Zapadnom Balkanu i zemlja koja ima dobre odnose sa svim susjedima, ocijenio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj prilikom radne posjete Prištini.

Tamo se susreo i sa potpredsjednicom Vlade Republike Kosovo, Emilijom Redžepi koja mu je poželjela dobrodošlicu i istakla važnu ulogu manjina u dobrosusjedskim odnosima između dvije države.

Tokom sastanka razgovaralo se o vitalnom pitanju položaja i prava nevećinskih zajednica na Kosovu, kao i o potrebi da se crnogorska zajednica uvrsti kao ustavna kategorija u Republici Kosovo.

Potpredsjednik Gjeloshaj je istakao značaj manjinskih naroda i kazao da je Crna Gora primjer multinacionalnog sklada na Zapadnom Balkanu i zemlja koja ima dobre odnose sa svim svojim susjedima.

“Želimo dobre odnose sa svima. Želimo da se očuva mir na Zapadnom Balkanu, a sa mirom dolaze stabilnost i prosperitet za sve naše države i narode” kazao je Gjeloshaj.

Tokom sastanka dogovoren je nastavak bliske komunikacije na planu intenziviranja zajedničkih aktivnosti i projekata koji vode snažnijem povezivanju i zajedničkoj evropskoj perspektivi.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada

Ostavite komentar

Komentari (0)