Đeljošaj: Rušiti ovu vladu, u ovom trenutku, značilo bi zatvaranje već uveliko odškrinutih vrata EU

Prema mišljenju Nika Đeljošaja, predsjednika Opštine Tuzi, sasvim neočekivano, i nimalo našom zaslugom, pred Crnom Gorom su se otvorila vrata Evropske unije, te da to ono što, zaista, jeste najvažnije u ovom trenutku.

“Koliko god neko bio ljut i nezadovoljan na ovu Vladu, rušenjem ove Vlade, ruši se i evropska budućnost Crne Gore. Kazniti jednu vladu ne predstavlja problem; to je nešto normalno, i mora biti normalno u politici, ali rušiti ovu vladu, u ovom trenutku značilo bi zatvaranje već uveliko odškrinutih vrata Evropske unije”, smatra on.

Prema njegovim riječima, možemo u nedogled raspravljati o odluci za usvajanje Temeljnog ugovora – ko je kriv, ko je ljut, a ko nezadovoljan.

Odluka je donijeta, kaže Đeljošaj, a Temeljni ugovor sa SPC je usvojen i to pitanje je danas zatvoreno.

“Sada mora postojati političke mudrosti da se zbog toga ne zatvore i vrata Evropske unije, koja su otvorenija nego bilo kada ranije”, ističe on.

Kolika god neko bude smatrao da Vlada ima političu odgovornost povodom usvajanja Temeljnog ugovora, dodaje Đeljošaj, eventualna odluka o obaranju ove vlade predstavljala bi preuzimanje još veće političke (ne)odgovornosti po pitanju evropske perspektive Crne Gore.

“Želim da vjerujem da kod svih činilaca postoje državnička odgovornost i politička mudrost koje neće dozvoliti da se bilo kakve odluke donose naprečac, sa dalekosežnim negativnim posljedicama, već da će svaka odluka biti mudra odluka za našu zajedničku – Crnu Goru!. I to za onu Crnu Goru za koju u Briselu već uzvikuju: Montenegro ante portas!”, zaključio je Đeljošaj.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bogdanović: Ima nas i biće nas sjutra ispred Skupštine

“Sjutra će građani iz svih krajeva države još jednom dostojanstveno poručiti koga smatraju odgovornim za urušavanje građanskih...

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

Milatović: Naložiću preispitivanje postavljanja posebne trake na Bulevaru Svetog...

On je najavio da će naložiti da se taj model preispita. “Upravo iz tih...

NAJČITANIJE

4 KOMENTARA

guest

4 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
BMX
BMX
10/07/2022•09:18 09:18

Uz duzno postovanje, ti, Dritan i Fatmir predajite, poklanjajte i prepisujte svoju imovinu, crkve, manastire, zemlju, istoriju i identitet popovima Crkve Srbije a ne crnogorsku. Podrzavate sve ovo jer se pored velike Srbije otvaraju vrata i velike Albanije i ocigledno vam nije stalo sta ce biti sa ovom drzavom. Nama jeste, jer rezervne – nemamo

Anon
Anon
10/07/2022•14:42 14:42

Nijesam vjerovao da ću jednoh dana da kažem da je bilo potrebno dva mjeseca na vlasti da Nick postane Chet-Nick.

cikotickadjeku,
cikotickadjeku,
10/07/2022•17:48 17:48
Reply to  Anon

a on je odavno, jer ima stara-oklje si, oklen mi je i zena

JovoZ
JovoZ
10/07/2022•15:27 15:27

Naročito ste ti i Dritan zaslužni za ova otvorena evropska vrata.