test

Đukanović: Jako griješi onaj ko u lisicama na rukama drugih ljudi, nad kojima likuje, ne prepoznaje svoje lisice sjutra

Standard

23/04/2024

10:29

Nekadašnji predsjednik države, Vlade i DPS Milo Đukanović ocijenio je u intervjuu za Antenu M da je u Crnoj Gori na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta.

“Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj gori nastaviti! Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”.

Ko to ne zna, ističe on, taj ne razumije kako je opasno kada jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam.

“Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, poručio je Đukanović.

Intervju sa Đukanovićem biće emitovan u srijedu u 11:10 sati u terminu Drugačije radio veze.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Milo Đukanović

Ostavite komentar

Komentari (1)

Nikadviše1918

23 Apr. at 18:33

Mi već na sledećim izborima vidimo sledećeg nosioca liste DPS i milo nam je zbog toga. Jedini čovjek koji se može nositi sa ovom četničkom bolumentom i koji se do skoro nosio sa njima. Doduše, čovjek koji im je podario toliko toga, koji je šurovao sa njima pogotovo sa pok. Sotonom, gradio velelepne hramove po CG, ne praveći nijednu crnogorsku posebno od 2006.godine. Čovjek koji je morao opomenuti svoje najbliže, kumove, prijatelje, da što manje kradu, a da se što više bave izgradnjom CG institucija, na kraju ni jedno ni drugo od toga. Da li će ikome biti jasno postavljanje za premijera najvećeg od svih lopova i veleizdajnika dritana abazoviča, kako su se mogle dovoditi takve umjetnice kao što su: Bratić, Injac i ostale u rukama izbjeglica i izbjeglica koncentrisati svu vlast? Kako su se mogle dozvoliti i dopuštiti litije u CG i zašto se CG nije branila i iz šume?

POVEZANI ČLANCI