Đukanović: Suživot građana Tuzi, Malesije i Crne Gore simbol multietničkog i multikulturalnog sklada

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 1. septembra – Dana opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju, odbornicima i svim građanima Tuzi uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

– Suživot građana Tuzi, Malesije i Crne Gore simbol je multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, neprolaznih vrijednosti po kojima je naša zemlja prepoznatljiva u regionu i širom Evrope. Takvi čvrsti temelji u koje su duboko utkani i životi boraca Petog bataljona sastavljenog od Tuzana i ljudi iz okolnih mjesta, stameni su istorijski garant daljeg njegovanja antifašizma, bogatstva u različitosti i građanske demokratije u savremenoj Crnoj Gori – navedeno je u Đukanovićevoj čestitki.

On je istakao da je Dan Opštine Tuzi prilika da se podsjetimo postignuća ostvarenih u periodu nakon formiranja Opštine, koja, kako je rekao, najbolje potvrđuju koliko je ta odluka bila promišljena i opravdana.

– Vjerujem da će lokalna samouprava znati da iskoristi dosadašnja dobra iskustva i da će još boljim korišćenjem prirodnih i privrednih resursa u saradnji sa Vladom, Glavnim gradom i drugim državnim organima, dati doprinos daljem ekonomskom razvoju i realizaciji programa koji obezbjeđuju nova radna mjesta za građane Tuzi. Siguran da će Tuzi na ovaj način ostvariti svoje strateške okvire daljeg ekonomskog i društvenog razvoja, doprinoseći sveukupnom napretku Crne Gore, još jednom vam čestitam Dan opštine i upućujem srdačne pozdrave – poručio je Đukanović u čestitki.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare