Izvor:rtcg

DODJELA STANOVA: Tonski zapisi sa sjednica uništeni, nestao i dio podataka o kreditima

U slučaju javnosti poznatom kao afera "Stanovi", odnosno dodjela stanova funkcionerima, posebno je važno ispitati kako je prilikom transporta građe Vlade prema Državnom arhivu nestalo 60 registratora sa podacima o dodjeli kredita, kao i zašto su uništeni tonski zapisi sa sjednica na kojima su donošene odluke. Na tu okolnost je posebno ukazao premijer Dritan Abazović, koji je i podnio krivičnu prijavu tužilaštvu.

Abazović je 13. oktobra prijavio grupu poslanika DPS i SD, kao i nekoliko ranijih funkcionera Vlade i parlamenta, da su pričinili milionsku štetu državi dodjelom ekskluzivnih stanova i donošenjem odluka o stambenoj pomoći.

No, ono što je posebno padalo u oči, po tvrdnji premijera, prilikom transporta građe Vlade prema Državnom arhivu nestalo je 60 registratora sa podacima o dodjeli kredita. Tako aktuelna Vlada u tehničkom mandatu, prema tvrdnji premijera, nije mogla doći do svih papira, jer je dio građe, kako se sumnja, uništen ili otuđen.

Abazović posebno skreće pažnju da je Vlada na čijem je čelu bio Duško Marković donijela odluku da se unište svi tonski zapisi sa sjednica. Konkretnije, radi se o tonskim zapisima od 2010. godine do 2020. godine. Na taj način su uništeni tonski zapisi sa sjednica Komisije za dodjelu stanova od 2010. godine do 2020. godine, predstavio je Abazović.

Po premijerovoj tvrdnji, ta Komisija donijela je odluku da podaci o tome budu dostupni tek nakon 30 godina.

Aktuelna Vlada je objavila dio imena funkcionra i službenika koji su dobili stambene kredite, mada je rečeno da je su među njima i mnogi koji su ih dobili u skladu sa zakonskom procedurom.

Specijalno državno tužilaštvo uputilo je zahtjev predsjednici Skupštine Crne Gore, Danijeli Đurović za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, kao i poslnicima SD-a Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

U SDT-u je, kako navode, formiran krivični predmet protiv tih poslanika i protiv još sedam osoba za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a povodom raspodjele stanova državnim funkcionerima.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković izjavio je da je zahtjev za skidanje imuniteta poslanicima DPS dokaz je da tužilaštvo sada i otvoreno, bez skrivanja, djeluje po političkim instrukcijama.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jonica: Milatović da uspostavi komunikaciju sa Mandićevim i Bečićevim...

“Tada ćemo imati mnogo bolju ponudu. Ishod ovih izbora je nezadovoljstvo, i nezadovoljnih ima na obje strane....

Nikolić: Zdravkov apostol i Šešeljev kandidat, opsjednut je predsjednikom...

“Zdravkov apostol i Šešeljev kandidat Jakov Milatović sebi diže cijenu samoobmanom da je niko drugi do Milo...

Klikovac: Žalosno da se Milatović nije odrekao podrške ratnog...

„Sad je još i jasnija izjava kad se desio Belveder“, poručio je Klikovac na Twitteru.

(VIDEO i FOTO) Haos u Francuskoj: Milioni na ulicama,...

Dan je protekao u blokadama željezničke pruge, puteva i dijela pariškog aerodroma Charles De Gaulle.

Direktor TikToka saslušan pred američkim Kongresom nakon višesatnog ispitivanja...

Kako je ranije objavljeno, Shou Zi Chew je uputio apel zakonodavcima da je aplikacija sigurna za američke...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Rukfaš
Rukfaš
07/12/2022•07:37 07:37

Ovi raspravljaju o par miliona datih crnogorskim građanima. 21 milion im nije sporan a ni neprocjenjivo blago koje je prepisano na crkvu druge države.