Dok se čekao kvorum na sjednici GO SNP-a: Ostavke, smjene, isključenja, otkazi…

Dok su pokušavali da obezbijede kvorum, članovi GO SNP, predlagali su da se veliki dio njihovih kolega isključi iz partije, kao i da se oduzmu mandati dvama poslanicima, ali i da se ubuduće u tijela partije biraju samo podobni, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.

 

Diskutujući u formi “radnog sastanka”, članovi GO SNP su prije dva dana pokušavali da legalizuju rad predlažući da se nedostajući članovi zovu, pa da prisutnih 61 učestvuje u radu “uživo” a odsutnih 66 elektronski. Ipak je zaključeno da je to nemoguće jer da bi sjednica počela mora imati kvorum, a dva modela se ne mogu istovremeno primjenjivati.

Neki su tražili da se konstatuje prestanak mandata Pajazitu Rastoderu, predsjedniku OO SNP Petnjice, iako on nije dostavio ostavku centrali, pa nije bilo poznato na koje je tačno funkcije podnio ostavku, kao i da se ukine članstvo u GO Slađani Živković, vd predsjednika OO Kolašin, koja je postala član po funkciji konstatacijom na Kongresu.

Na to se pobunio Andrija Ćetković iz Ulcinja, a razlog je što je i on vd predsjednika OO Ulcinj više godina i na oba kongresa je postao po funkciji član GO. Prema statutu SNP, predsjednici OO postaju članovi GO po funkciji.

Zatim je Miloš Rajković, novi portaprol, rekao da treba oduzeti poslaničke mandate Srđanu Miliću i Danijeli Pavićević što je sa predsjedavajućeg stola podržao potpredsjednik Dragan Ivanović, naglašavajući da oboje treba odmah da vrate poslaničke mandate.

Beranski članovi Glavnog odbora među kojima je prednjačio Ivan Radević su insistrirali da svi zaposleni u partiji koji su članovi Glavnog odbora, a nijesu došli na sjednicu, odmah dobiju otkaze. Predstavnik mjesnog odbora iz Tološa Rašo Nikić je predložio da se iz SNP iskljuce prvo “kolovođe Srđan Milić i Snežana Jonica”, a onda svi predsjednici OO koji ne dolaze na sjednice.

Član Go iz Nikšića Vujica Lalić je otišao korak dalje tražeći da iz partije bude isključen svaki član GO koji nije došao na sjednicu i to njih, najmanje 60 i da ubuduće treba isključiti svakoga ko tri puta ne prisustvuje GO. Ćetkovic i Vasko Lalošević su kazali da nakon isključenja dobro treba paziti ko će biti novi članovi ovog najvećeg partijskog tijela, iako je Statutom jasno precizirano da ako nekom iz nekog razloga nekome prestane članstvo u GO na njegovo mjesto dolazi prvi sljedeći sa liste sa koje je izabran.

Predsjednik SNP Vladimir Joković je odbio sve ove predloge kao i predlog da smanji broj članova GO na ovaj način. On je saopštio da ne želi da održi sjednicu na kojoj nema kvorum.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare