DPS Andrijevica: Većinska CG odlučna da odbrani građanski karakter i multietnički sklad naše države

Velikosrpskim koloritom i otvorenim provokacijama, u Andrijevici je još jednom demonstrirana mržnja i animozitet prema Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS Andrijevica.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

U srcu Vasojevića, đe su iguman Mojsije Zečević, Miljan Vukov, Radomir Vešović, Gavro Vuković i mnogi drugi koji su tokom istorije čuvali identitet Crne Gore, na ulice su nakon proglašenja nove Vlade izašli građani sa zastavama druge države, a vrijeđanje svih onih koji nijesu ,,sa njima” nastavilo se i danas.

Svakako sve se dešavalo uz kršenje epidemioloških mjera NKT-a, i izazivanjem opasnosti za sve građane. Nedovoljno im je bilo što su juče slavili nakon 19h, već su se pridružili ,,auto-litiji” koja se održala danas u Beranama, uprkos zabrani međugradskog saobraćaja.

I dok je ulicama našeg grada, uz zastave druge države, odjekivala pjesma ,,veseli se srpski rode”, nama ne preostaje ništa drugo nego da pitamo novog premijera: da li je ovo Crna Gora za koju ste rekli da neće postati srpska zemlja? Da pitamo gospodina Abazovića da li ćete na ovaj način sačuvati nacionalno biće Crnogoraca ili će se Crnogorci u svojoj zemlji osjećati kao manjina?

Ipak, svi oni koji misle da će napraviti drugu srpsku državu od Crne Gore moraju da znaju da im to neće uspjeti, jer je ubjedljiva većina građana naše zemlje odlučna da odbrani građanski karakter i multietnički sklad države.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra oblačno, popodne slab snijeg

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju, na sjeveru će biti umjereno do potpuno oblačno, a od...

Od korone preminulo najmanje dva miliona ljudi u svijetu

Od početka epidemije zvanično je dijagnostikovano više od 93.803.240 slučajeva infekcije, od kojih se najmanje 57.889.800 sada...

Basara: Vučić je suma svih srpskih problema

U svojoj posljednjoj kolumni u Danasu prelazak u Kurir objasnili ste prevelikim uticajem Dragana Đilasa na Danas....

U Portugalu najviše oboljelih u jednom danu od početka...

U državi sa 10 miliona stanovnika do sada je potvrđeno 539.416 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 8.709...

Broj preminulih u Francuskoj premašio 70 hiljada

Kako su precizirali, od početka pandemije od COVID-a 19 preminulo je 70.142 ljudi, prenosi Rojters.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare