DPS Budva: U kom svojstvu je Jovanović prisustvovao sastanku ministarke sa članovima Odbora povjerenika?

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić sastala se sa članovima Odbora povjerenika, u okviru delegacije koju su predvodili ni manje ni više nego Marko Carević i Nikola Jovanović, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Budva.

Kako su kazali, zaista čudi da se ministarka, koja je zadužena za uvođenje reda u javnoj upravi, sastaje sa ljudima poput Nikole Jovanovića za kojeg je upravo ministarstvo na čijem je ona čelu, dalo nalog da se pod hitno otpusti, jer ne ispunjava zakonske uslove za radno mjesto načelnika u Opštini Budva koje kadar DF pokriva.

“Takođe, treba napomenuti da je to Jovanovićevo radno mjesto izmislio Marko Carević jer u zakonu mjesto načelnik službe predsjednika Opštine ne postoji”, ocjenjuju iz DPS-a.

Iz te partije su saopštili da, od 2019. godine Jovanović nelegalno radi i prima platu od građana Budve, vedri i oblači pod zaštitom Carevića, dodajući da se “uz sve to protiv njega se, kao člana organizovane kriminalne grupe, vodi krivični postupak pred Specijalnim vijećem zbog krivičnog djela pranja novca”.

“Da se slični pronalaze jasno vidimo na primjeru Carevića i Jovanovića koji je zajednički imenitelj kršenje svih mogućih propisa. Ali nijesmo očekivali da će se u to kolo uhvatiti ministarka Srzentić koja je na početku svog mandata davala velika obećanja o uspostavljanju reda u javnoj upravi”, navode u saopštenju.

Iz DPS-a pozivaju ministarku Srzentić da kaže u kom svojstvu je Jovanović prisustvovao sastanku.

“Takođe, apelujemo da ovo malo vremena koje joj je ostalo u tehničkom mandatu utroši na poštovanje i sprovođenje zakona, a ne na sastančenje sa ljudima koji predstavljaju sinonim za destrukciju”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Italiji četvoro mrtvih pošto se komad alpskog glečera...

Nacionalni spasilački korpus za Alpe napisao je na Tviteru da je u potrazi za povrijeđenima u području...

Đurović sa Hojlom: Određeni nivo liberalizacije viznog režima bi...

Kako je saopšteno iz Skupštine, Hojl je iskazao zadovoljstvo povodom susreta i prilike da novoizabranoj predsjednici Skupštine...

Pucnjava u tržnom centru u Kopenhagenu, više povrijeđenih

Kako javlja tamošnja policija, više osoba je povrijeđeno, dok se na terenu nalazi veliki broj policajaca.

Požar na Žvinjama: Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu...

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i...

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP:...

Iz Uprave policije su pojasnili da je uhapšeni D.R. policijski službenik granične policije kojem je, prije današnjeg događaja,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare