DPS i koalicioni partneri bez Force nastavljaju u Ulcinju

Demokratska partija socijalista, Demokratska unija albanaca, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i Demokratska partija održali su sastanak koji je bio posvećen pripremama za nastupajuću sjednicu Skupštine opštine Ulcinj o izboru novog predsjednika Opštine Ulcinj, nakon isteka mandata aktuelnom predsjedniku Opštine zbog sticanja uslova za odlazak u starosnu penziju.

– Večerašnjem sastanku, i pored blagovremeno upućenog poziva, nijesu prisustvovali potpisnici Koalicionog sporazuma iz političke partije Forca. Imajući u vidu da je Forca samu sebe isključila iz Koalicionog sporazuma, nakon večerašnjeg sastanka s tradicionalnim koalicionim partnerima, zauzet je jasan stav da se sprovedu sve aktivnosti u skladu s pravnim poretkom Crne Gore – navodi se u zajedničkom saopštenju lokalne vlasti u Ulcinju.

Kako navode, po hitnom postupku će biti sazvana sjednica Skupštine opštine Ulcinj, te dodaju “da će stabilna parlamentarna većina, koja broji 22 odbornika, izabrati novog predsjednika Opštine”.

– Podsjećamo, zajednički kandidat tradicionalnih koalicionih partnera, određen u skladu sa prethodno utvrđenim procedurama je Aleksandar Dabović. Tako zajednički nastavljamo odlučnu borbu za što bolju pripremu nastupajuće turističke sezone i ekonomski oporavak privrede, uprkos nemjerljivim izazovima uzrokovanim zdravstvenom krizom. Zato, prenosimo jasnu poruku svim građankama i građanima Ulcinja – nastavljamo još bolje i kvalitetnije, uvjereni u vašu podršku i zahvalni za dosadašnje povjerenje – zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nimanbegu: I Vladi jasno da je odluka o Tuzima...

Nimanbegu je za Pobjedu kazao da je razgovor sa predstavnicima Vlade bio dug, ali da nije rezultovao...

ALEKSIĆ danas saslušan po prijavi još jedne učenice, OPET...

Aleksić se tereti za ukuno 19 krivičnih djela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih...

Pao Messenger, ne mogu se slati i primati poruke

Naime, danas u poslijepodnevnim satima pojavile su se poteškoće zbog kojih nije moguće slati i primati poruke...

Benko: Crna Gora sinonim za bezbjednost na Zapadnom Balkanu

On je, u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore Đorđem Radulovićem, kazao da Mađarska snažno podržava...

Tužilaštvo naložilo podnošenje krivičnih prijava protiv Đeljošaja i Čunmuljaja

Osim Đeljošaja, ODT u Podgorici naložilo je policiji podnošenje krivičnih prijava i protiv načelnika Komunalne policije u...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare