test

DPS inicirao kontrolno saslušanje povodom alarmantnih rezultata na PISA testiranju

Standard

06/12/2023

15:13

Klub poslanika DPS iniciraće kontrolno saslušanje ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović, povodom situacije u obrazovnom sistemu koja je rezultirala alarmantno lošim rezultatima PISA testiranja crnogorskih učenika.



“Cilj ove inicijative je da se pravovremeno reaguje, i da se sve institucije angažuju kako bismo u najkraćem roku počeli da radimo na rješavanju problema, omogućili đacima bolje obrazovanje i posljedično, bolji plasman na sljedećem testiranju”, navodi DPS.

Juče prezentovani rezultati, najgori od 2012. godine, i slabiji od onih iz 2018. godine, ukazali su na konstantni pad kvaliteta obrazovanja u posljednjih nekoliko godina.

Napominju da su njihovu inicijativu već podržale partije SD i HGI.

“Imajući u vidu da bi stvaranje što boljih uslova za napredak i razvoj naše djece, i obezbjeđivanje pretpostavki za kvalitetniji rad nastavnog kadra, trebalo da bude interes svih predstavnika u Skupštini bez obzira na političku orijentaciju, nadamo se da će ova naša inicijativa biti podržana od svih stranaka u parlamentu”, ističe Klub poslanika DPS Crne Gore.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (1)

neko

06 Dec. at 15:08

Zar to nije i vaša krivica? Negativna selekcija godinama, ulaganje u obrazovanje mizerno. Obrazovanje vam nije značilo ništa kao ni većina obrazovanih ljudi.Svi do jednog do dana današnjeg ste postigli cilj-poljoprivreda ili lopovluk za našu djecu. Djeca bogatih (uglavnom lopužina i švercera) u dobre strane škole. Eto.