DPS Nikšić: Negiranjem genocida u Srebrenici Kovačević ponovo posramio Nikšić, Demokrate i URA da otkažu podršku ovakvom predsjedniku Opštine

Gostujući u jednoj emisiji predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević još jednom se dokazao kao ostrašćeni borac za ideje istorijskog mraka, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić, i poručili da je negiranjem genocida u Srebrenici ponovo posramio Nikšić.

Prema njihovim riječima Kovačević je bez imalo zadrške neosnovano komentarisao kako su Srbi napadnuti i kako treba da se brane otvoreno produbljujući i onako prisutnu podijeljenost u društvu.

“N’o tu nije bio kraj Kovačevićevoj prezentaciji odsustva osjećaja za sramotu. Ponovo se osvjedočio kao zatočenik četničke ideologije onog trenutka kada je u toku pomenute emisije negirao genocid u Srebrenici, dajući izjavu koja je ogledalo moralnog dna”, ističu iz DPS-a Nikšić.

Kako dodaju, svojim ponašanjem Kovačević je samo potvrdio istinu koju su mu predstavnici Evropskog tima za Nikšić saopštili na početku mandata, da nije dorastao funkciji lidera Nikšića koji je bastion antifašizma.

“Najoštrije osuđujemo Kovačevićevu sramotnu izjavu koja nije ništa drugo do odraz nemoralnog, nečasnog, neljudskog odnosa prema žrtvama najstrašnijeg činjenja koje Balkan pamti. Da ima bar malo svijesti o težini svoje bolesne izjave, zasigurno bi istog momenta podnio ostavku. Ipak, poznajući ovog propalog glumca sa šubarom na glavi, znamo da to neće učiniti, ali će se bar ponovo pokazati u pravom svijetlu kao lutka na koncu čiča Dražinih produženih ruku”, poručili su iz DPS-a Nikšić.

Smatraju da, ono što najviše zabrinjava jeste činjenica da su Demokrate i Ura, koji svoje djelovanje, bar u okvirima onoga što pričaju, temelje na građanskom konceptu, Kovačevića postavili za prvog čovjeka Nikšića.

“Pa ih pitamo da li se danas bar malo stide istine da su ovakvoj ljudskoj figuri dali podršku prilikom izbora za predsjednika Opštine i da li će i nakon ovako skandaloznih izjava Kovačević uživati njihovu podršku. Ako je odgovor da, onda su stvari i više nego jasne, Demokrate i URA nijesu čak u stanju da odbrane ni vlastite principe, a kamoli da zaštite Nikšić i Crnu Goru od fašizma, te je očigledno da su se svrstali u kolonu boraca za ‘srpski svet'”, zaključili su iz DPS-a Nikšić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Reporterka Skaja: Za 20 minuta izgorelo sve iza nas

„Pogledajte ovu vatru, pogledajte ovaj plamen pored nas, i to vam govori kako se sve brzo širi....

U Iranu za dan zaraženo 39.000 osoba!

U poslednja 24 sata u Iranu je umrlo 378 ljudi, dok je od početka epidemije korona virusa...

GRČKA GORI: Hiljade ljudi bježi u panici iz kuća...

Vatrogasci u Grčkoj nisu uspjeli da savladaju veliki požar koji se približio sjevernim predgrađima Atine, pa je...

Ekološki incident: Pomor ribe na Ibru

“Odmah nakon ekološkog incidenta na osnovu prijave, reagovao je inspektor za vode, kao i pripadnici Uprave policije...

IMELDA MARKOS: Ovako je djevojčica iz memljive garaže postala...

Ona je 2018. nepravosnažno osuđena za korupciju, a ovaj proces trajao je više od 30 godina. Imeldi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare