test

DPS Nikšić: Novi skandal Kovačevića i Vukovića, prisustvovali parastosu Draži Mihailoviću

Standard

18/07/2023

14:22

Novi skandal rukovodstva Opštine Nikšić i prisustvo parastosu ozloglašenom četničkom đeneralu Draži Mihailoviću, dokazuju u kojoj mjeri su i Kovačević i Vuković posvećeni svemu što se kosi i sa antifašističkim i sa vrijednostima građanske Crne Gore, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

“Odsustvo svakog principa, pa i moralnog, pokazuje što prije podne polažu cvijeće na spomenik Ljubu Čupiću, a uveče odaju počast čiča Draži, od strane čijih saboraca je narodni heroj strijeljan.

Kakvu poruku šalje rukovodstvo lokalne uprave time što odaje počast saradniku okupatora i vođi pokreta koji je činio sve što je mogao kako bi osujetio antifašistički Narodno-oslobodilački pokret u borbi za slobodu građana – neka javnost sama prosudi”, navode u saopštenju.

O tome u kojoj je mjeri skandalozan najnoviji događaj, kako kažu, možda bi se i moglo govoriti – da čelnicima vlasti u Nikšiću skandali nijesu postali uobičajen način funkcionisanja.

“Zbog svega toga, pozivamo savjesne članove većine u Nikšiću, ako među njima ima i takvih, da podrže našu inicijativu za smjenu lokalne vlasti i njenog prvog čovjeka, koji svakim svojim postupkom brukaju grad i ponižavaju svakog antifašistu u njemu. Na proteklim parlamentarnim izborima vidjeli smo da oni više nemaju ni podršku građana – tako da je završetak ove farse, koja je krajnje škodljiva za čitav Nikšić, jedino pravedno rješenje”, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)