DPS: Vijesti šire laži, novinarstvo pretvorili u najniže propagandno djelovanje

''Demokratska partija socijalista demantuje sramne navode televizije Vijesti da se glasačima iz inostranstva plaćaju glasovi. Ovakvo izvještavanje Vijesti je izraz neprofesionalizma i političke ostrašćenosti koja je na ovim izborima premašila sve granice'', saopšteno je iz te partije.

“Ovaj medij godinama vodi svoje političke ratove, zloupotrebljavajući časnu novinarsku profesiju. Ohrabruje nas da opcija iza koje oni stanu, po pravilu doživljava politički i moralni fijasko, što, razumljivo, čeka i njihovog favorita, 2. aprila”, navode iz Demokratske partije socijalista.

“Ipak, skrećemo pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti, a posebno organizacijama koje prate predizbornu kampanju, da evidentiraju ovakve slučajeve kada se pojedini mediji, u konkretnom slučaju Vijesti, stavljaju u direktnu službu određene političke opcije i to tako što plasiraju laži umjesto informacija. Pozivamo i medijska regulatorna tijela da pažljivo prate kako se novinarska profesija degradira na ovom mediju i pretvara u najniže propagandno djelovanje”, ističe se u saopštenju DPS-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Saobraćajna nesreća u Bijeloj: Poginula starica iz Herceg Novog

Kako Novski portal saznaje u Centru bezbjednosti Herceg Novi, nesreća se desila kada je vozač parkiranog šlepera...

Ova četiri “super pića” mogu vam pomoći smanjiti rizik...

Ako se ne liječi, hipertenzija (visoki krvni pritisak) dodatno opterećuje vaše krvne sudove, srce i druge organe,...

Crna Gora dobija novi trajekt pod nazivom “Ruka pravde”

"Zahvaljujući saradnji JP Morskog dobra , ministarke Ane Novaković Đurović, lokalnih samouprava, mnogih državnih institucija i Vlade...

DPS Nikšić: Građanski Nikšić srami se nacionalističkih pokliča i...

Ti oslobodioci, po njihovim riječima, svojim nastupima i (ne)činjenjima stvaraju “pogodno tlo za bujanje nacionalističkih, fašističkih i...

Moskva napadnuta dronovima: Gore zgrade

„Sve hitne službe grada su na mjestu nesreće“, rekao je Sobjanin. Ruska državna novinska...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare