DPS: Završena izgradnja magistralnog puta Podgorica-Danilovgrad, projekat koji je otpočela Vlada čiji je DPS bio glavni stožer

Višedecenijske želje i potrebe stanovnika Danilovgrada, Nikšića i Podgorice za kvalitetnijom putnom infrastrukturom, posebno su izražene u posljednjoj deceniji, kada je postojeći magistralni put Podgorica-Danilovgrad-Nikšić zaista postao usko grlo u komunikaciji, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Danilovgrad.

Preopterećenost koja je, ističu iz danilovgradskog DPS-a, evidentna dovela je do stalnih gužvi u saobraćaju i ovaj putni pravac je postao najopterećeniji u čitavoj državi.

“Ovakvo stanje je dovelo do toga da Glavni grad Podgorica i Opština Danilovgrad zajedno sa Vladom koju je dominatno činila Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima uđe u kvalitetno i efikasno rješavanje ovog problema. Sve faze projekta su urađene vrlo brzo, zatim je urađena aplikacija kod evropskih banaka i nadležnih organa države Crne Gore i naše Opštine. Na taj način obezbijeđen je početak realizacije ovog projekta”, naglasili su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, čitav ovaj posao ne bi bio završen tako brzo i efikasno da “nije izabran kvalitetan izvođač radova, Bemax Podgorica, prestižna firma u regionu, koja je sa svojim podizvođačima, nadzorom uradila ovaj zahtjevni projekat u ugovorenom roku”.

“U mandatu 43. Vlade Crne Gore okončani su ugovoreni radovi i predsjednik Vlade Dritan Abazović je otvorio ovaj projekat sa predsjednikom Opštine Danilovgrad Brankom Boškovićem, ministrom Ministarstva za kapitalne investicije Ervinom Ibrahimovićem. Ova moderna saobraćajnica je dio međunarodnog koridora drumskog saobraćaja, a stanovnicima opštine Danilovgrad značajno poboljšava uslove života, rad i bolji životni standard”, zaključuju iz danilovgradskog DPS-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare