Izvor:Pobjeda

Dr ČIRGIĆ: Gospodo ministri, dođite da nas ugasite – ako vam basta!

Jedna od glavnih meta retrogradne politike koju sprovodi ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić jeste Fakultet za crnogorski jezik i književnost. Takav odnos prema našoj instituciji žena-četnik najavila je još mjesecima prije no ju je zapalo da s ministarskoga mjesta ponižava i gazi crnogorsku prosvjetu, nauku i kulturu. Zaludu je brisala svoje fejsbuk statuse - trag njene misije rušenja države čija je, po nesreći, ministarka niko izbrisati ne može, ističe dr Čirgić u izjavi za Pobjedu.

“Već tri mjeseca MPNKS ne uplaćuje budžetske rate za finansiranje Fakulteta, čime ministarka svjesno krši zakon. U pomoć joj je pritekao njen ideološki brat, ministar finansija Milojko Spajić, koji se oglušio o naše zahtjeve da se Fakultetu vrati nepravedno ukinuta zaštitarska služba zgrade. Ni činjenica da je riječ o zakonom zaštićenom objektu bivšega Austro-ugarskog poslanstva, koje je spomenik kulture, za ovu Vladu nije dovoljna da joj povrati službu obezbjeđenja. Za to vrijeme taj isti ministar obezbjeđuje pustu zgradu bivšega Ruskog poslanstva, s kojom ne znaju što će”, kaže dekan FCJK.

Nema dileme da je osnovni cilj postupaka ministara u Vladi Crne Gore da se ućutka glas pobune a FCJK ugasi.

“Namjera je jasna – pošto smo marionetsku Vladu Zdravka Krivokapića za ovih godinu dana ubijedili da nas ne mogu ućutkati niti od nas napraviti kolaborante, sad nam šalju jasnu poruku da Fakultet za crnogorski jezik i književnost treba da nestane, da se ugasi jer takvoj ustanovi mjesta nema u zamišljenoj kleronacionalističkoj provinciji Srpskoga sveta. Stoga ćemo se u srijedu, 24. novembra, u podne, okupiti ispred zgrade ugašenoga Ministarstva kulture na Cetinju da javno iznesemo svoje zahtjeve i ukažemo na skandalozno kršenje zakona od strane Krivokapićevih ministara”, ocjenjuje Čirgić uz jasnu poruku koju će ponoviti i na protestu:

Vi, gospodo ministri, dođite da nas ugasite – ako vam basta!

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Skupština Crne Gore u plavom: Sjećanje na žrtve Holokausta

"Na ovaj način, crnogorski parlament se priključio kampanji koju je, povodom ovog važnog datuma, pokrenuo Svjetski jevrejski...

I Muk napustio Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

“Razrješava se član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na vidokom nivou Stevo Muk, zbog podnošenja ostavke”,...

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

Završen protest ispred Skupštine protiv manjinske vlade

Prethodno su se građani okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici odakle su krenuli u protestnu šetnju...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare