Dragaš: DPS će u naredne četiri godine biti opozicija

Pokret Evropa sad! je dao ključan doprinos u potpunoj demontaži bivšeg režima nakon 34 godine, a crnogorski građani su se konačno fokusirali na teme koje će im popraviti uslove života, saopštio je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

“Nakon što su oštro kritikovali i glasali protiv programa Evropa sad 1.0, koji je kasnije uspješno sproveden, DPS je pokazao da im interesi građana Crne Gore nisu na prvom mjestu”, kazao je Dragaš.

Prema njegovim riječima, patriotizam koji su samo deklarativno zastupali, u suštini je značio lično bogaćenje pojedinaca koji su bliski DPS-u, dok su obični građani i naša zemlja po inerciji klizili u siromaštvo, pravnu nesigurnost i podjele.

“Zbog takve politike našu zemlju je od 2006. godine napustilo preko 100 hiljada građana, što je prava mjera DPS-ovog patriotizma”, ocjenjuje Dragaš.

Takođe, dodaje, drago nam je da su teme podjela po nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti, i druge koje su dijelile građane, zamijenjene ekonomskim i socijalnim temama čak iako se radi o blijedim pokušajima kopiranja onoga što Pokret Evropa sad! radi, bez obzira što kasne sa istim preko 30 godina.

“Stoga, opoziciono djelovanje za ovu partiju može imati imati i ljekovit efekat, tako što će se u narednom periodu javno ograditi od svih kompromitovanih kadrova iz svojih redova koji su uništavali našu zemlju, a oni postali milioneri”, navodi on.

Dragaš ističe kako je nesumnjivo da će DPS, najmanje u naredne četiri godine biti opozicija, a to će trajati i mnogo duže, ukoliko se ne suoče sa svim propustima i suštinski ne reformišu.

“U suprotnom, ova nekada dominantna partija će nastaviti da se osipa i pitanje je da li će do narednih izbora sačuvati parlamentarni status”, zaključuje član Predsjedništva Pokreta Evropa sad, Tihomir Dragaš.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pregledi za rano otkrivanje raka dojke besplatni i dostupni...

Oni su, povodom mjeseca prevencije raka dojke, kazali da je to veoma ozbiljno oboljenje i najčešće dijagnostikovana...

Era smirivanja je završena

Кosovska policija i snage NATO-a su na sjeveru zemlje sa srpskom većinom osujetile tokom vikenda oružanu pobunu....

Požar u noćnom klubu u Španiji, najmanje šestoro poginulih

Požar je izbio u popularnom noćnom klubu Teatre, koji se nalazi u oblasti...

Snima se film o podmornici „Titan“

Film, koji se trenutno zove „Salvaged“ („Spaseni“), dolazi od producenta E. Brajana Dobinsa,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare