test

Euronews: Tajni i kontroverzni ugovor Abazovića da SPC preuzme imovinu države Crne Gore

Standard

04/08/2022

11:35

Kontravezni ugvor o imovini, koji je izazvao proteste i zahtijeve opozicije za hitnim izglasavanjem nepovjerenja vladi u parlamentu — ocjenjuje juče potpisani akt Abazović-Porfirije Perić portal evropske TV mreže „Euronews” (euronews.com).

„Ako zahtijevi opozicije budu uspješni, to bi značilo da bi zemlja od oko 600.000 ljudi završila sa četvrtom vladom za manje od tri godine”.

„Ugovor omogućava Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) da preuzme vlasništvo nad onim za šta se tvrdi da je njezina imovina, uključujući vrijedne parcele zemljišta, ali i crkve i manastire za koje etnički Crnogorci vjeruju da pripadaju kanonski nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”, ocjenjuje „Euronews”.

Portal navodi da se „uprkos ranijim tvrdnjama da ne zna kada će ugovor biti potpisan, Abazović U tajnosti sastao u glavnom gradu Podgorici sa poglavarom SPC”.

„Ubrzo je nakon potpisivanja uslijedila napeta sjednica Vlade, a ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, jedan od članova vlade, izrazio je neslaganje sa Abazovićevim aktom”

Izvor: Antena M

Ostavite komentar

Komentari (0)