Izvor:antena,m

FOTO: Svečano otvaranje graničnog prelaza sa Albanijom u sjeni nepismene table

Premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama otvorili su danas zajednički granični prelaz Zatrijebačka Cijevna – Grabon.

Svečani događaj, kojem je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, međutim, zasijenila je tabla postavljena na GP, koja sadrži dvije značajne jezičke greške.

“Zajednički granični prelaz Zatrijebačka Cijevna – Grabon”, napisano je na crnogorskom dok na albanskom bukvalno piše “Granični prelaz za zajednički prelazak”.

Antena M je konsultovala prevodioca i sudskog tumača za albanski jezik Agrona M. Camaja, koji je potvrdio da bi pravilan natpis na tabli trebalo da bude “Pika e përbashkët e kalimit kufitar”.

Druga greška se odnosi na naziv prelaza, te bi kako je pojasnio umjesto Zatrijebačka Cijevna trebalo da piše Cemi i Trieshit.

Granični prelaz je izgrađen 2017. uz podršku Evropske unije, a novoj vlasti je bilo preostalo da ga svečano otvori. Ipak, izgleda da je i to bio pregolem zadatak.

Tabla je izazvala burne reakcije i na društvenim mrežama.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Demokrate: Nije bilo podjele resora u budućoj rekonstruisanoj Vladi...

"Naime, tokom razgovora između Demokrata i DF-a kao dva najveća politička subjekta u vladajućoj većini dogovoreno je...

ODT: Nema krivičnog djela u slučaju privođenja predsjednika i...

Obavještavam vas da se, u vezi sa događajem koji opisujete, nakon obavještenja od ovlašćenog policijskog službenika Odjeljenja...

Katnić otkazao obezbjeđenje: Ministre Sekuloviću, ubuduće ste Vi odgovorni...

“Naime, dana 14.09.2021.godine iz te službe šefu mog obezbjeđenja Mileti Drobnjaku postavljena su pitanja na koja treba da odgovori....

VIDEO: Na Kosovu zarobljeno 9.500 vozila sa srpskim tablicama,...

Pripadnici kosovske policije oduzimaju tablice vozila sa oznakama sa sjevera Kosova, dok vozila koja imaju tablice sa...

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Predsjednik Đukanović će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a čija je ovogodišnja tema: Izgradnja otpornosti putem...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare