Izvor:Pobjeda

Gegaj: Husović, Đeka i Zenka s pravom odbili troglavu koaliciju

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj ocijenio je u izjavi za Pobjedu da su lideri Bošnjačke stranke i albanske koalicije s potpunim pravom odbili poziv troglave koalicije za ulazak u vladu. Gegaj je dodao da većina manjinskih partija nije nasjela na poziv koalicije koja je favorit crkve sa stranim predznakom i koja svoju vlast sastavlja u manastirima.

– Lideri ovih snaga Rafet Husović, Fatmir Đeka i Mehmet Zenka su bili dovoljno jasni u njihovim izjavama koje bez rezerve pozdravljam. Oni su rekli da nikada manjinski narodi u Crnoj Gori neće biti u vlasti sa onima koji nijesu u stanju da se iskreno zakunu da rade na očuvanju njenih državnih i nacionalnih interesa, koji neće braniti prozapadni kurs naše države, koji će odmah pristupiti poništenju priznanja države Kosovo, koji će imati jednog i jedinog iskrenog međunarodnog partnera Rusiju, koji će narušiti dobre odnose sa susjedima – kazao je Gegaj u izjavi za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, manjinama je potrebna vladavina prava, građansko organizovanje i maksimalna tolerancija političkih snaga na vlasti za sva ljudska prava i slobode, kao i ekonomska ponuda u pravcu prosperiteta.

– Da li politički subjekti koji sad čine ovu troglavu koaliciju, a koji su dobro poznati crnogorskoj javnosti, ulivaju povjerenje partijama manjinskih naroda? Ne. Za manjinske partije nema mjesta gdje se Albanci, Bošnjaci nazivaju pežorativnim imenima, nema mjesta gdje se poništava evropska i evroatlantska budućnost Crne Gore – rekao je Gegaj.

A od takvih napada, kako navodi, nijesu pošteđeni ni Crnogorci ni Hrvati.

– Ne treba zaboraviti da je predizborna retorika građena i protiv priznanja Kosova, što smatramo da je potpuno protiv naših dobrosusjedskih odnosa. Treba napomenuti da manjine plaši i to što je tročlana koalicija favorit jedne crkve sa stranim predznakom, gdje manjine ne vide sebe, da se sastanči u manastirima te iste crkve, ostavljajući utisak da bi Crna Gora na takav način mogla da se pretvori u svojevrsnu teokratiju poput Irana – navodi Gegaj.

A što se tiče drugih subjekata, kako navodi Gegaj, koji žele saradnju sa partijama manjina, ja bih im poručio da manjinama odgovara da se i ubuduće sačuvaju sva postignuta dostignuća Crne Gore kao moderne građanske, multinacionalne, multikonfesionalne i multikulturalne države, načela koja su ovjekovječena Ustavom Crne Gore iz 2007. godine i dosadašnjim napretkom Crne Gore.

– Za kraj ću se ponovo osvrnuti na riječi Meše Selimovića: „Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu“ – zaključio je Gegaj.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Crnogorac osuđen zbog šverca 1,8 tona kokaina

Sud je naveo da je brodski inženjer Vladimir Penda (28) iz Crne Gore jedan od osam članova...

Salda, ljekovito jezero čije tajne proučava i NASA

Na zemlji nema puno mjesta na kojima možemo vidjeti najstarije "žive fosile", poznate kao stromatoliti, koji pružaju...

Krivokapić: Lideri DF-da ne izmišjaju, šta će biti kada...

“Zlonamjerne klevete da ću u koaliciju sa DPS-om su iz domena psihologije: više govore o nečijim propalim...

Ukraden najveći zec na svijetu, očajna vlasnica nudi nagradu

Kako je saopštila policija, zec Darijus, dug 1,29 metara, ukraden je u noći između subote i nedelje.

Kovid pasoši će se koristiti dok se ne proglasi...

"Želimo osigurati da građani i države članice imaju alat koji će davati određeno povjerenje, na koji će...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare