GI 21.maj: Aktuelna vlast dopustila da se Crna Gora davi u pandemiji

Opšte poznata je činjenica da će aktuelna vlast, pored svega ostaloga, ostati zapamćena i kao skandalozna, neodgovorna i nekvalifikovana, saopšteno je iz GI 21. maj.

“O razmjerama nečuvene političke neodgovornosti i ravnodušnosti govore posljedice rasplamsale pandemije korona virusa. Ovo je vlast koja je suprotno svakom oprezu nerazumno i bez kontrole otvorila granice tokom ljetnje turističke sezone, da bi smo već sada postali treća zemlja u svijetu po broju novozaraženih. Istovremeno, u posljednja dva mjeseca već je umrlo više od 200 naših sugrađana, svaki dan broj evidentirano oboljelih je veći od 500, pri čemu je i nepoznato koliko je trenutno oboljelih na bolničkom liječenju”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Miodrag Živković, Ljubomir Filipović i Rade Bojović.

Istovremeno, kako navode, kolektivna vakcinalna imunizacija ni nakon šest mjeseci nije obuhvatila više od trećine stanovništva.

“Premijer koji je očigledni antivakser i vlast koju mahom čine anahroni pravoslavni klerikalci dopustili su da se Crna Gora davi u pandemiji, pri čemu se broj umrlih približava ukupnom broju stanovnika u najmanjim crnogorskim opštinama. Pritom, riječ je o vlasti koja osim palijativnih i manje-više besmislenih mjera nije učinila ništa da se ozbiljnije i radikalnije suprostavi pandemiji u cilju spašavanja javnog zdravlja. Dok ozbiljne demokratske vlade već preduzimaju odlučne mjere u cilju obavezne vakcinacije makar u javnom sektoru i javnim službama, crnogorske vlasti svojom neoprostivom zatucanošću i neodgovornošću nastavljaju da se kockaju sa životima i zdravljem naših građana”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare