GI 21.maj: Mediji ne treba da doprinose dehumanizaciji kritičara vlasti

Građanska inicijativa ''21. maj'' reagovala je na tekst objavljen na portalu IN4S u kojem se govori o Ljubomiru Filipoviću koji je osnivač Građanske inicijative ''21. maj'' i njen izvršni koordinator od utemeljenog ovog društvenog pokreta koji je, ističu, naročito posvećen oslobađanju Crne Gore od govora mržnje. Povodom teksta objavljenog na portalu IN4S Građanska inicijativa ''21. maj'' je reagovala kako zbog same obrade tako i sadržaja teksta.

“Sami naslov “Sudski cjenovnik: Fotografija dvije svinje i Ljubo Filipović 250 evra” je neprimjeren jer umjesto da se doprinosi korektnijoj i humanijoj javnoj komunikaciji, naročito i nakon sudske odluke, produžava se govor mržnje i dehumanizacija neistomišljenika. Sami naslov ne odražava i ne ukazuje na činjenice i predstavlja nastavak omalovažavanja Filipovića samo zbog njegovih političkih i građanskih uvjerenja koje javno ističe vodeći računa o poštovanju drugih. Naslov vodi i zaključku da je nadležni sud navodno utvrdio i cijenu za Filipovića što je ne samo van činjenica, razuma i pristojnosti, već pokazuje i namjeru urednika i redakcije da ga javno ponize uz potpuno pogrešno predstavljanje jedne presude”, ističu iz Građanske inicijative “21. maj”.

Smatraju da portal IN4S ne treba i ne smije kao medij da doprinosi grubom vrijeđanju i drskom, bestidnom i uvrijedljivom ponašanju prema onima koje je percipirao kao svoje mete i/li neistomišljenike.

“Takođe, ističemo da je izgrednik Ranko Đurišić u ovom slučaju kažnjen minimalnom kaznom od svega 250 eura iako Zakon (dakle nije riječ o sudskom cjenovniku) predviđa da se kazna kreće od tog do iznosa od 1.000 eura uključujući i kaznu zatvora od 60 dana. Presuda je i mimo dosadašnje sudske prakse u sličnim slučajevima. Očekujemo, i tražićemo, da Uprava policije izjavi žalbu na ovo rješenje”, poručuje Građanska inicijativa “21. maj”.

Izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj” Ljubomir Filipović neće pristupiti tužbi i zahtjevu za naknadu štete iako mu rješenje suda daje potpuni osnov za to.

“Filipović na taj način želi da provjeri u praksi strategiju našeg uzoritog premijera, dr Dritana Abazovića, koji zastupa plan pomirenja u Crnoj Gori naročito sa izvršiocima različitih krivičnih i prekršajnih djela. Gospodin Đurišić svojim javnim objavama i stavovima predstavlja se za vatrenog pristašu i sljedbenika razvojne filozofija dr Abazovića”, zaključuje Građanska inicijativa “21. maj”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jonica: Milatović da uspostavi komunikaciju sa Mandićevim i Bečićevim...

“Tada ćemo imati mnogo bolju ponudu. Ishod ovih izbora je nezadovoljstvo, i nezadovoljnih ima na obje strane....

Nikolić: Zdravkov apostol i Šešeljev kandidat, opsjednut je predsjednikom...

“Zdravkov apostol i Šešeljev kandidat Jakov Milatović sebi diže cijenu samoobmanom da je niko drugi do Milo...

Klikovac: Žalosno da se Milatović nije odrekao podrške ratnog...

„Sad je još i jasnija izjava kad se desio Belveder“, poručio je Klikovac na Twitteru.

(VIDEO i FOTO) Haos u Francuskoj: Milioni na ulicama,...

Dan je protekao u blokadama željezničke pruge, puteva i dijela pariškog aerodroma Charles De Gaulle.

Direktor TikToka saslušan pred američkim Kongresom nakon višesatnog ispitivanja...

Kako je ranije objavljeno, Shou Zi Chew je uputio apel zakonodavcima da je aplikacija sigurna za američke...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare