test

Gradska RTV odgovorila Borovinić-Bojović: Gospođo, kako vam je lijepo ovo novo lice, baš je lijepo

Standard

11/04/2023

14:09

Gradska RTV odgovorila je na optužbe nositeljke DF Jelene Borovinić-Bojović, koja je kazala da ta televizija nije bila lice Podgorice te da je bila ''propagandni punkt jedne partije''.

Odgovor prenosimo integralno:

Gospođo, kako vam je lijepo ovo grožđe, bašje lijepo, ponavljala je, tokom predizborne kampanje za gradonačelnicu Podgorice, doktorica Jelena Borovinić Bojović. I po toj će frivolnosti, po toj banalnosti koja najtačnije oslikava svu njenu političku prazninu, biti zapamćena buduća predsjednica podgoričke Skupštine.

Apostolovanje gospođe ministarke u najgoroj Vladi u istoriji Crne Gore ostaće, pak, upamćeno po nečem mnogo strašnijem: po njenom palanačkom “ibrećenju” sa predsjednikom države u vrijeme epidemije korona virusa, koje je mnoge građane ove zemlje koštalo života.

“Sve što je predstavljala Gradska TV, mi ne želimo. To nije lice Podgorice”, kazala je sinoć pulmološkinja Borovinić Bojović, dodajući da naša televizija predstavlja medijski punkt jedne partije. Onako kako je svojevremeno ostavila građane CG bez vakcina protiv kovida, onako kako je, usred pandemije korona virusa puštala popove da ulijeću kroz prozor u Klinički centar, tako danas doktorica Borovinić Bojović, a da još nije ni sjela u fotelju predsjednice podgoričke Skupštine, neznaveno mijenja programske sheme, posprema medije, najavljuje krstaški rat protiv Gradske televizije, prijeti smjenama i disciplinovanjem njenih urednika i novinara; sudi i presuđuje posljednjem glasu drugačije i Crne Gore i Podgorice: one građanske, multietničke, evropske, moderne… Da ima trunke političke časti i poštenja, buduća predsjednica podgoričke Skupštine bi rekla koliko su puta urednici Gradske televizije, tokom protekle dvije i po godine, pozivali predstavnike političkog bloka kome pripada, pa i nju, da gostuju u emisijama našeg medija. Naravno, neće to reći, jer su laži i optužbe koje je sinoć izgovorila alibi za ono što kontrarevolucionari čiji je dio namjeravaju i što jedino znaju: osveta i revanšizam.

“Banalnost zla”.

Samo u tom smislu, Gradska televizija ohrabruje pulmološkinju Jelenu Borovinić Bojović da, sada sa mjesta predsjednice podgoričke Skupštine, nastavi sa onim o čemu ama baš ništa ne zna – uređivanjem medija i procjenama naših profesionalnih sposobnosti i kvaliteta. Računamo, naime, da je bolje pustiti je da radi ono što ne zna nego joj dozvoliti ono što navodno zna – da brine o našem zdravlju. Voljom Podgoričana, uskoro ćemo vidjeti pravo lice Podgorice, ono koje najavljuje doktorica Borovinić Bojović. Gospođo, kako vam je lijepo ovo novo lice, baš je lijepo.

Samo da nekako sačuvamo glave na ramenima…

Izvor (naslovna fotografija):

Jelena Borovinić Bojović

Ostavite komentar

Komentari (1)

cikotickadjeku,

11 Apr. at 17:07

silikonska luciferka sa (ne)znanjem hipokratove povelje, koju i nikad nije trebala imati jer je gimnaziju zavrsila na porodicne protekcije a i Dr. Budimir Budo Borovinic nema koga nije molio za bolje ocjene, to su ta djeca sa zaostatkom u vaspitanju i skolovanju, roditelji na pozicije i djeca nesretna nesreto porastu