HGI: Iz Tivta plovimo ka Zapadu

Na šetalištu na Pinama, kandidati sa liste ''HGI. Na pravoj strani svijeta'' su upoznali građane Tivta sa vrijednostima, ciljevima i idejama za koje će se zalagati u novom sazivu parlamenta Crne Gore.

“HGI u svom programu svim građanima Crne Gore nudi jasan europski pravac, okretanje zelenim ekonomijama, ozdravljenje obrazovnog sustava, ostanak mladih u svojoj državi, humaniji i efikasniji zdravstveni sustav, vraćanje značaja sportu, kulturi i umjetnosti i iznad svega, i, prije svega, brigu o osobnoj i pravnoj sigurnosti u ovim burnim vremenima”, saopšteno je iz te partije.

Ilija Janović, potpredsjednik HGI, rekao je da je ova partija od svog osnutka „prozor Crne Gore ka Zapadu“. HGI, iako manjinska, doslijedno zastupa vrijednosti koje su većinske, jer su duboko ljudske i životne, a zaštitu prava hrvatske i svake druge nacionalne manjine, predstavnici ove liste shvataju kao dio interesa cjeline.

„U poslijednje tri godine, ove vrijednosti su zapostavljene a europski put Crne Gore gotovo zaustavljen, zbog čega moramo pronaći izgubljeni kompas i nastaviti davno započetu plovidbu ka našem glavnom odredištu: lijepom i mirnom suživotu u Europskoj uniji, ka uređenom sustavu jakih institucija, pravne sigurnosti, pune nacionalne ravnopravnosti, ka društvu sretnih obitelji i uspješnih pojedinaca”, kazao je on.

Dodao je da je pitanje povrata imovine i zemljišta oduzetog od predaka i vjerskih zajednica od posebnog značaja za Hrvate u Crnoj Gori jer se u tome ogleda snaga pravne države i poštivanje osnovnih ljudskih i imovinskih prava.

Kandidat Mato Krstović je istakao da ova lista posvećuje osobitu brigu sportu jer „tamo gdje je zdravo tijelo, zdrav je i duh“, te da sport okuplja ljude, jača koheziju lokalnih zajednica, razvija prijeko potrebni duh zajedništva i predstavlja važno sredstvo nacionalne identifikacije kako Hrvata u Crnoj Gori, tako i Crne Gore u Europi i svijetu, što je moguće samo uz snažnu potporu države.

“HGI poziva i pripadnike svih drugih vjera i nacija da joj se pridruže u borbi za ostvarivanje zajedničkih interesa kako bismo svim snagama stigli tamo gdje smo odavno krenuli i tamo gdje nam je mjesto: na Mediteranu, u Europi, na Zapadu, na pravoj strani svijeta”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjedništvo PES-a: Jevrosima Pejović nije više član naše partije,...

"Za period od mjesec dana sa uvaženom poslanicom Pejović je više funkcionera našeg Pokreta obavilo razgovor i...

Uhapšeno 145 osoba nakon napada u Ankari

Hapšenja su uslijedila dva dana nakon bombaškog napada u Ankari, za koji je odgovornost preuzela Radnička partija...

Kragujevac: Veliki požar u soliteru, dvije osobe stradale,vatrogasci i...

Kako javljaju srpski mediji požar je izbio oko 21 sat na 11. spratu solitera u centru Kragujevca.

I sjutra sunčano, temperatura do 29 stepeni

Na sjeveru ujutru po kotlinama očekuje se magla. Prijepodne biće uglavnom sunčano, a u drugom dijelu dana...

Tragedija u Italiji: Autobus sletio sa nadvožnjaka i zapalio...

Kako prenose italijanski mediji, sve se dogodilo kod Venecije oko 20 časova. Tamo je...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare