test

Huter: Reakcije Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Standard

25/04/2024

16:07

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

“Po ustaljenoj matrici, tabloidi nastavljaju da pišu optužnice i progone političke neistomišljenike kako bi se sa njima obračunavali po svakoj cijenu. Ono što ipak više brine je reakcija Višeg tužilaštva koja pokazuje da tužilaštvo u cjelini, umjesto po pozitivno-pravnom zakonodavstvu, nastavlja da postupa po naslovnicama žute štampe. I baš kao što Novović ne vidi ništa sporno u desetinama krivičnih djela koja su očigledna a počinjena u prethodne tri godine, tako i Više tužilaštvo očigledno zaboravlja na izjave Andrije Mandića koji je pozivao ratne drugove da otkopaju oružje i na Milana Kneževića koji je pozivao da se zapali Skupština Crne Gore”, navodi Huter u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je zaključio, ovakvo postupanje ipak neće zamagliti suštinu Đukanovićevih riječi koji je isključivo pozivao na čuvanje ljudskog dostojanstva i prestanak satanizacije političkih neistomišljenika.

Izvor (naslovna fotografija):

foto: dps

Ostavite komentar

Komentari (0)