test

Iz Andrijevice poručeno: Crnogorci ne ljube lance

Standard

12/04/2021

16:35

Iz organizacije Crnogorska Andrijevica poručuju da je u Opštenarodnom ustanaku u srezu Andrijevačkom, ova opština bila prvi oslobođeni grad u Evropi, te da su im preci u amanet da čuvaju ideologiju antifašističke varošice.

“Tamo, đe je sve počelo: 17.jul 1941.,Crvena prla, Trešnjevo, Andrijevica. Opštenarodni ustanak u srezu Andrijevačkom, prvi oslobođeni grad u Evropi. Naši preci ostavili su nam obavezu da sve nove generacije čuvaju ideologiju antifašističke Andrijevice. Svaki kamen, svaka ulica, svaki Crnogorac u našem gradu ponosno će nositi istoriju naših predaka, a mi pisati novu za našu đecu…jer Crnogorci ne ljube lance”, navode u saopštenju.

Iz ove organizacije ističu da kako u prošlosti, tako i danas omladina Andrijevice svoju istoriju piše sa istog mjesta.

“Jedan je od najmanjih gradova, a ako bismo ga mjerili ljubavlju prema svojoj zemlji, bio bi među najvećim na svijetu. Kolona duga nekoliko kilometara pokazala je kako se voli i brani svoja zemlja. Obgrljeni crvenim barjacima, kolonu ljubavi počeli su sa Crvenih prla. Puni energije i naklonosti prema svojoj zemlji, jasnu poruku šalju ove, ali i svake naredne neđelje, da Crnogorci ne ljube lance”, zaključuju iz Crnogorske Andrijevice.

Ostavite komentar

Komentari (0)