Jočić o popisu: Vlada nastavlja politiku DPS koji je krivotvorio prethodni popis da bi vodio antisrpsku politiku

Prošao je i taj pompezno najavljeni 26. avgust, prošlo je i zasijedanje Vlade, ali još nije prošao Predlog zakona o popisu, ocijenila je funkcionerka Nove i DF-a Marina Jočić.

Jočić smatra da je Vlada još jednom prekršila i iznevjerila očekivanja onih koji su trideset godina po ulicama i trgovima tragali za slobodom i pravom da nekažnjeno budu ono što jesu.

“Dakle, Predlog zakona od četiri člana, kome je trebalo samo da se promijeni zaglavlje, i koji je još u martu pripremio Monstat, još nije „prošao“ Vladu, i tako još uvijek čeka da uđe u skupštinsku proceduru. Koji je interes Vlade da brutalno opstruira donošenje Zakona o popisu, koji bi bio prvi slobodan poslije Drugog svjetskog rata, zna samo Vlada, a nama ostaje da pretpostavljamo. Dakle, nama preostaje da vjerujemo da Vladi smeta da se sazna istinska nacionalna struktura građana Crne Gore, jezička i vjerska pripadnost i tako nastavlja politiku DPS-a koji je brojnim manipulacijama krivotvorio i prethodni popis, a na osnovu koga je vodio diskriminatorsku antisrpsku politiku”, poručila je ona u saopštenju dostavljenom medijima.

Stoga je Jočić pozvala Vladu i premijera Zdravka Krivokapića da se ne igra sa voljom naroda, ponovivši da je Front spreman da prekine bojkot parlamenta ukoliko ovo bude bila tačka dnevnog reda.

“Pozivamo Vladu i premijera Zdravka Krivokapića da se ne igra sa voljom naroda koji ga je dominantno doveo na vlast, jer tako krši i sopstvena predizborna obećanja, ali i zakonsku obavezu koja nalaže da se ove godine održi popis. Kao što je već rečeno, Demokratski front je spreman da za ovu tačku prekine bojkot parlamenta, i da svoj glas za poštovanje zakona i demokratskih principa”, zaključila je Jočić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hitno popraviti položaj policajaca ili slijede protesti

Predsjednik sindikata Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije i policijski službenici...

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare