test

Joković: I ja bih glasao protiv prijema Kosova u PSSE

Standard

28/03/2024

07:41

Da sam ja glasao o prijemu Kosova u PSSE – bio bih protiv – kazao je predsjednik SNP-a i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković – gostujući na TV E.



Joković je to kazao komentarišući odluku predstavnice Crne Gore u Komitetu za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope – poslanice DNP-a Maje Vukićević, koja je bila protiv prijema Kosova u SE.

“Čuje se sa nekih adresa: pa ti ne priznaju Kosovo i to je sad jeres. Priznaju li ga NATO i EU? Od zemalja EU – Grčka, Kipar, Slovačka, Španija, Rumunija nijesu priznale Kosovo. Da li je neki to problem”, kazao je Joković.

Komentarišući spekulacije o raskolu u Demokratskoj Crnoj Gori, Joković je kazao da ne komentariše ono što se dešava u tuđem dvorištu, ali je podsjetio na istoriju SNP-a i kazao da je svako cijepanje te partije bilo isključivo iz ličnih interesa.

“Nijesam siguran za sudbinu političkih partija koje će imati prvog i posljednjeg presjednika. Dakle. jedan od početka do kraja. Demokratija je potrebna političkim partijama. Ali, šta je najbitnije – ono što sam ja vidio i u šta sam ubijeđen: koga god smo doveli – oni nijesu o politici pojma imali, i postavljali ih na određene funkcije – oni kojima to nije bio prirodan korak nego su dobili to jednim velikim skokom – oni su na kraju odlazili”, kazao je sagovornik TV E.

Na pitanje da li govori o bivšim ministrima te partije, Joković odgovara da misli i na ministre i “na one koji su otišli”.

Joković za sebe kaže da je čovjek beskrajno slobodarskog duha i da smatra da aktuelna Vlada može da funkcioniše uprkos sukobu između PES-a i Demokrata.

“Po meni, problem oko imenovanje direktora Uprave policije nije toliko presudan da bi se postavljalo pitanje da li će Vlada opstati ili neće. Bio je nesporazum između Demokrata i PES-a. Riješeno je kako je riješeno. Ja nijesam bio na toj sjednici Vlade. Bio sam službeno odsutan – van Crne Gore”, kazao je Joković, dodajući da trenutno fokus treba da bude na dobijanju IBAR-a.

Na pitanje može li predloženo zakonsko rješenje SNP-a, koje podrazumijeva skraćenje maksimalnog trajanja rada na određeno vrijeme sa 36 na 24 mjeseca, dovesti do zloupotreba kad je riječ o partijskom zapošljavanju, Joković odgovora:

“Svi govorimo o partijskim zapošljavanjima. Ja sam negdje rekao i ostajem pri tome: optuživali su i SNP da vrši neka partijska zapošljavanja, a ja doslovice kažem: ne, to je ispravljanje nepravde iz prošlog perioda – jer oni koji su bili SNP – nijesu nikad mogli da dobiju posao ni čistačice”, kazao je Joković, dodajući da poštuje to zanimanje.

Cijeli intervju pogledajte na YouTube kanalu TV E

Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Joković

Ostavite komentar

Komentari (2)

mira

28 Mar. at 11:05

Ima ga ali mozga nema. Blavor!

o

28 Mar. at 10:11

A ti se ne pitas ni u svojoj kuci a ne za ovakve stvari. Vidis li jadan da te niko ne konstatuje osim sto, vjerovatno, placas ova objavljivanja.

POVEZANI ČLANCI