Knežević: Bojim se da bi Krivokapić mogao da završi kao Jeljcin, pozivam ga da podnese ostavku

Zdravko Krivokapić bi morao da prihvati realnost i ono što vidi Crna Gora, a to je da iz dana u dan gubi podršku, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević.

Pozivam ga bez ikakave ironije da ovim potezom (ostavkom) ostane upamćen u istoriji crnogorske politike, jer se plašim da će na dnevnom nivou gubiti kredibilitet, što se dešava – rekao je Knežević gostujući na Adria TV.

On je ocijenio da Vlada na dnevnom nivou suočavala sa porazima na unutrašnjem i spoljašnjem planu.

Plašim se da ukoliko Zdravko Krivokapić nastavi sa hermetičkim doživljajem političke stvarnosti, može završiti kao Boris Jeljcin – rekao je lider Demokratske narodne partije.

Knežević je kazao da će podržati Ervina Ibrahimovića za potpredsjednika Skupštine.

“Bez obzira na ideološke razlike koje imam sa njim, smatram da se i sa Bošnjačkom strankom i sa njim može sarađivati i dogovarati, posebno oko pitanja za taj narodi i sve građane Crne Gore. Smatram da je i to pokazatelj da želimo da manjine budu dio jedne ozbiljne reformske priče”, naveo je Knežević.

Naveo je da DF nikad nije povukao nijedan potez protiv bilo koje manjine.

“Oni su odabrali da im partner bude DPS, a ne vjerujem da su se usrećili sa tim izborima. Vjerujem da na čistim osnovama mogu sa ZBCG naći tačke koje nas spajaju i koje će pokazati da je DF ozbiljan savez koji želi dobro svim građanima Crne Gore”, poručio je Knežević.

Kako je dodao, DF nije nikad računao na bilo kakvu saradnju sa DPS-om.

Paradoksalno zvuči ali upravo nas je Krivokapić optuživao za saradnju sa DPS, a evo čuli ste da Đukanović želi sa djelovima parlamentarne većine uz manjinsku podršku napravi vladu bez DF-a, naveo je on i najavio da će taj blok ići na proteste ukoliko dođe do takve situacije.

“Ukoliko se to desi to bi bilo brutalno iznevjeravanje volje građana. Naravno da su protesti potpuno legitiman vid zaštite izborne volje građana”, dodao je on.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Skupovi protesta i podrške zbog Bećkovića u pozorištu

Bećković, kojem je do prošle godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, će večeras besjediti zajedno sa predsjednikom...

Skupština Crne Gore u plavom: Sjećanje na žrtve Holokausta

"Na ovaj način, crnogorski parlament se priključio kampanji koju je, povodom ovog važnog datuma, pokrenuo Svjetski jevrejski...

I Muk napustio Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

“Razrješava se član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na vidokom nivou Stevo Muk, zbog podnošenja ostavke”,...

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare