Izvor:Dan

Kompletiran sastav Odbora za izbornu reformu, DPS predložio članove i potpredsjednika

Pola godine nakon formiranja novog saziva Skupštine i tri mjeseca od kad je po hitnom postupku usvojena Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, to najvažnije skupštinsko tijelo uskoro bi moglo započeti sa radom, piše Dan.

Naime, poslanički klub Demokratska partija socijalista- Liberalna partija u ponedjeljak je konačno dostavio Administrativnom odboru spisak članova koji će učestvovati u ra du Odbora za izbornu reformu.

Predložili su poslanike Daliborku Pejović, Jovanku Laličić i Predraga Sekulića, kojeg su ujedno kandidovali i za zamjenika predsjednika tog skupštinskog tijela.

Kako je predviđeno odlukom o formiranju odbora, zamjenik se imenuje iz reda najveće opozicione partije, što je u novom sazivu parlamenta DPS, a za predsjednika je još ranije imenovan Strahinja Bulajić, poslanik iz reda najjače partije iz trojne koalicije koja čini većinu.

U ime Socijaldemokrata član će biti Boris Mugoša, a među članovima će biti i poslanik Genci Nimanbegu, koji će, iako nema poslanički klub, prema ranijem dogovoru, moći da djeluje ravnopravno u odborima u ime manjinske partije, odnosno albanske zajednice.

S obzirom da će u ime poslaničkog kluba SDP albanska koa licija „Jednoglasno” u odboru biti Draginja Vuksanović Stanković, ostalo je još samo da se o predlogu za člana odbora izjasni Bošnjačka stranka, što znači da će sedmi član iz reda opozicije biti Ervin Ibrahimović ili Kenana Strujić Harbić.

Pored Strahinje Bulajića (NSD), članovi odbora iz redova vlasti biće još i Predrag Bulatović (DNP), Branka Bošnjak (PzP), Dragan Vukić (SNP), Momo Koprivica i Danilo Šaranović iz koalicije „Mir je naša nacija“ i Miloš Konatar iz koalicije „Crno na bijelo“.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Konjević: Izgleda je neka velika muka oko Rusa i...

"Izgleda je neka velika “muka oko Rusa i cigara”. Stvari postaju više nego očigledne",...

Kentera o smjeni: Abazović nije smio to da mi...

''To je nešto što neće biti dobar znak niti u Crnoj Gori za...

Abazović smijenio Kenteru

Vlada je o tome odlučila bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine...

Univerzitet Crne Gore: Prijave za master i specijalističke studije...

“Za oba konkursa prijave se podnose u ponedjeljak, 10. oktobra 2022. godine, studentskoj...

Korona presjek: 110 novooboljelih, bez preminulih

U prethodna 24 sata Institutu za javno zdravlje nije prijavljen nijedan smrtni slučaj...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare