Konjević: Premijer stvorio utisak da neko štiti švercere cigara, SDT da utvrdi ko

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević kazao je da slučaj nestanka cigareta koje je trebalo da budu uništene u pogonu fabrike u Nikšiću treba da bude ispitan do kraja i u tom pravcu, kako navodi, ohrabruje Specijalno državno tužilaštvo da slučaj završi do kraja.

”Ono što želim kao političku poruku da pošaljem jeste da ohrabrimo tužilaštvo da bez obzira ko stoji iza ovoga ovu aktivnost sprovedemo do kraja i da vidimo zaista ko su pokrovitelji ovih švercerskih aktivnosti koje je Specijalno tužilaštvo sprovelo posljednjih dana”, kazao je Konjević u Danilovgradu odgovarajući na pitanja novinara, nakon posjete manifestaciji “Vojska u vašem gradu”.

Pozdravljajući djelovanje SDT, ANB i Specijalnog policijskog odjeljenja, Konjević je kazao da ova aktivnost mora da ide do kraja “jer se stvarao jedan utisak koji je dominantno kreiran od predsjednika Vlade, da neko politički štiti one koji se bave nezakonitim aktivnostima koje su vezane za šverc duvana”.

”Sada već dovoljno bismo mogli politički da sumnjamo da to radi predsjednik Vlade. Ja ne želim to da kažem ali imamo aktivnosti koje su usmjerene dominantno prema nezakonitim aktivnostima Uprave prihoda i carina, koja je morala da na jedan drugačiji način obezbijedi transport oduzetih cigara sa tačke A u tačku B gdje je trebalo uništavati”, rekao je potpredsjednik Konjević.

On je dodao da se pravi jedan medijski performans već treći ili četvrti put, a da danas postavljamo pitanje da li su ta tri ili četiri puta stvarno uništeni kontigenti cigara koji su bili oduzeti ili su oni prošvercovani i danas se nalaze na sivom tržištu ili van granica Crne Gore.

”Zato kažem, ko god da stoji iza ovoga, ko god da je umiješan u ovo, bio to Raško Konjević ili Dritan Abazović, ja Vam kažem da Raško nije, mora se do kraja razriješiti. Jer dosta je više da na medijskoj sceni imamo olaka politička optuživanja. Danas na ova pitanja moraju da odgovore šef Uprave prihoda i carina gospodin Milošević i predsjednik Vlade gospodin Abazović koji je tri puta pravio društvo u performasu za navodno uništavanje cigara koje sada vidimo da su na jedan volšeban način nestajale”, rekao je Konjević.

Prema tome, istakao je on, neka SDT bez ikakvog zazora do kraja sprovede ovu aktivnost.

Na pitanje novinara da li je Vlada trebalo da smijeni direktora Uprave prihoda i carina, potpredsjednik je kazao da se mora poštovati pretpostavka nevinosti.

”Da li je on mogao personalno da učini neku aktivnost ne bih to komentarisao. Prezumpcija nevinosti postoji i tog načela se moramo držati”, kazao je potpredsjednik Vlade.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ako bude snijega biće i gostiju

Lokalne turističke organizacije organizuju manifestacije koje uvijek privuku određeni broj posjetilaca. Posjeta

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

Sjutra novi protest pokreta Ima nas: Građani da iskažu...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

Petigru: ”Ruski svijet” ima odjeka na Balkan kroz stvaranje...

“Važno je napomenuti da je invazija Ruske Federacije, i počinjenje zločina agresije na Ukrajinu, motivisano ideološkom koncepcijom...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare