Kontrolno saslušanje povodom zadržavanja Amfilohija 22. juna 2020.

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, jednoglasno je donio odluku da se 15. novembra održi kontrolnosaslušanje u vezi nehumanog i šikanoznog zadržavanja Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića 22. juna 2020 godine - najavio je predsjednik ovog skupštinskog tijela i poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Momo Koprivica.

Koprivica je, kako je navedeno u saopštenju, predložio ovaj dnevni red sa ciljem saznavanja istine i omogućavanja javnosti prava da zna sve okolnosti pod kojima je došlo do ponižavajućeg postupanja prema Mitropolitu Amfilohiju, a što je i konstatovala institucija zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Istakao je da “raspolaže određenim konkretnim saznanjima, kao i da je vrijeme da dođe do pune istine o postupanju organa vlasti u ovom slučaju, do pune istine o tome ko je i po čijem nalogu izložio ponižavajućem postupanju Mitropolita Amfilohija u prostorijama CB Podgorica, ko je i po čijem nalogu više časova zadržavao Mitropolita i nakon naloga tužioca da se pusti na slobodu, te ko treba da snosi odgovornost za ovaj događaj”.

Na kontrolno saslušanje pozvani su direktor Uprave policije i ovlašćeni predstavnici ove Uprave, predstavnici Centra bezbjednosti Podgorica, Ministarstvo unutrašnjih poslova, vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca i postupajući državni tužilac, zaštitnik ljudskih prava i sloboda, kao i predstavnici Mitropolije, kao oštećene strane u ovom slučaju.

“Bez istine nema pravde i vladavine prava, a bez pravde i vladavine prava neće ni biti prosperiteta našeg društva”, zaključio je Koprivica.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Uhapšen Cetinjanin, vozio sa 2,47 promila alkohola u krvi

On je, kako su naveli, upravljao vozilom u naselju Bajice pod djestvom alkohola u koncentraciji od 2,47...

Modernizovana javna rasvjeta na više lokacija u Podgorici

“Ovo društvo je u proteklom periodu izvršilo modernizaciju javne rasvjete na Bulevaru Stanka Radonjića i Bulevar Miloša...

Albanski državljanin osumnjičen za dvije provale u Pašinoj džamiji

Kako su dodali, osumnjičenom se na teret stavljaju dva krivična djela teška krađa u pokušaju.

Milatović: Najbolji mogući odnosi sa Srbijom u interesu svih

Ističe da mu znači podrška svih učesnika na izborima pred drugi krug predsjedničke trke, uz napomenu da...

(VIDEO) Jevrejski ekstremisti upali u Grčku pravoslavnu crkvu u...

Bilal Abu Nab, prodavač koji radi u blizini crkve, rekao je za AFP da su napad počinila...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare