Kordić: Ohrabruje dogovor oko tri sudije US, očekujem saglasnost i za četvrtog

Ohrabrujuje činjenica da je postignuta dvotrećinska saglasnost oko izbora tri sudije Ustavnog suda (US) i očekujem da će se adekvatna i potrebna saglasnost uspostaviti i za četvrtog potencijalnog sudiju, kazala je za Radio Crne Gore predsjednica Ustavnog odbora Simonida Kordić.

-Smatram da je jedino u potpunosti održivo i valjano rješenje izbor kompletnog Ustavnog suda, kako bi se radilo i odlučivalo o svim procesima koji su pokrenuti. Na taj način obezbijediće se funkcionisanje Ustavnog suda na onaj način i u onim okvirima koji su propisani Ustavom i zakonima – poručila je Kordić.

Podsjećamo, sjednica Ustavnog odbora, na kojoj će biti predloženi kandidati za sudije Ustavnog suda, biće održana u utorak.

Na jučerašnjem sastanku šefova poslaničkih klubova i članova Ustavnog odbora postignuta je saglasnost za izbor tri kandidata za sudije Ustavnog suda.

Tri kandidatkinje oko kojih je postignuta saglasnost su zamjenica ombudsmana Snežana Armenko, sutkinja kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić i bivša zaštitnica imovinsko-pravnih interesa, nekadašnja sutkinja Višeg suda Dragana Đuranović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Očekujemo trijumf Đukanovića u drugom krugu

„Očekivali smo ovakav ishod i zato što su naše projekcije bile da idemo do 35 odsto, jer...

Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za...

Odović: Naše tvrdnje da je Spajić nezakonito diskvalifikovan, potvrdile...

Naime, u zključcima ODIHR-a se navodi da, “DIK nije potvrdio kandidaturu g. Spajiću, pozivajući se na kontradiktorne...

Penzionisani Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković riješio da se...

Stanković je skoro 45 godina radio na poslovima pravne struke, a po sili zakona penzionisan je sa...

CeMI: Vjerske zajednice se miješale u izborni proces, institucije...

Izborni dan protekao je u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nisu ugrozili regularnost izbornog proces,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare