Krapović: Demokrate podnijele tužbu, tražimo poništenje odluke o izboru Božovića za predsjednika Opštine Budva

Poslanik Demokrata, Dragan Krapović, kazao je da je danas ta partija podnijela tužbu Upravnom sudu u Podgorici protiv Odbora povjerenika Opštine Budva.

U tužbi su, kako je kazao, tražili poništenje odluke o izboru Mila Božovića za Predsjednika Opštine Budva.

“U tužbi smo tražili poništenje Odluke o izboru gospodina Božovića za Predsjednika Opštine Budva. U tužbi smo naveli i jasno argumentovali nesumljivo kršenje zakona Crne Gore, koje se desilo kao plod dogovora DF-a(NSD) i gospodina Mandića sa jedne, i URE i gospodina Abazovića za druge strane. Dakle, kao što smo mnogo ranije najavili, Odbor povjerenika odnosno 4 člana istog, i to gospodin Jušković kao predsjednik odbora (predlog gospodina Damjanovića), gospođa Vujošević i gospodin Nišavić(predlozi gospodina Abazovića) i gospodin Gorašević(predlog gospođe Novaković Đurović) su protivno zakonima Crne Gore prvo predložili, a onda i izabrali gospodina Božovića za predsjednika opštine Budva”, rekao je Krapović.

Ostala tri člana-ice Odbora povjerenika su, navodi on, odbili da izglasaju takvu odluku “potpuno svjesni da je u pitanju brutalno kršenje zakona, a onda i drastična predizborna zloupotreba i manipulacija”.

“Shodno argumentaciji koju smo u tužbi naveli, a koja je neumoljiva i jasna studentu prve godine prava, očekujem da Upravni sud u najkraćem roku donese presudu onako kako smo i predložili. Sve drugo bi bilo skandalozno i otvorilo bi vrlo nezgodna pitanja koja bi se onda rješavala našim obraćanjem nekim drugim institucijama, u prvom redu SDT-u i Vrhovnom sudu”, naglasio je on.

Krapović jeruje i nada se da do toga neće doći.

“Nakon što tužba bude usvojena, gospodina Juškovića, i ekipu očekuju krivične prijave koje smo takođe najavili i koje ćemo ubrzo podnijeti. Ipak su ovo previše ozbiljne stvari jer će do obaranja odluke gospodin Božović potpisati veliki broj plaćanja, koje kao jedini izvršilac budžeta potpisuje predsjednik opštine, te veliki broj odluka koje će imati veliki uticaj na živote svih građana Budve, a tako nešto po snazi na prethodnim izborima DF jednostavno ne pripada”, ističe poslanik Demokrata.

Poručuje da je fotelja predsjednika opštine Budva “protivzakonita institucionalna prednost koalicije DF i URA”.

“Jednostavno, fotelja predsjednika opštine Budva je u ovom trenutku velika i protivzakonita institucionalna prednost koalicije DF&URA u Budvi, a povjerenici koji su prihvatili da budu sredstvo kojim se realizuju ovakvi zakulisni dilovi će odgovorati za zloupotrebu službenog položaja! Finalno, ukoliko je neko mislio da je ovo način da kaparišu vlast u Budvi, poručujem da prave račun bez krčmara, te da će ovakav pristup biti kontraproduktivan i donijeće im potpuno suprotno jer će nakon izbora ipak morati da se suoče sa voljom građana Budve”, zaključio je Krapović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dačić: Nema datuma za postizanje sporazuma sa Prištinom

Kurti je rekao da je u dogovoru Beograda i Prištine pod okriljem EU, kojim je smirena najnovija...

Ako bude snijega biće i gostiju

Lokalne turističke organizacije organizuju manifestacije koje uvijek privuku određeni broj posjetilaca. Posjeta

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

Sjutra novi protest pokreta Ima nas: Građani da iskažu...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare