Izvor:RTCG

Krapović: Nedopustivo da nema resora turizma; Radulović: Više me ništa ne iznenađuje

Nakon što je izvršna vlast objavila Nacrt zakona o Vladi, u kome se navodi da među 14 resora nema resora turizma stižu i prve reakcije. Predstavnici Crnogorskog turističkog udruženja i Skupštine Crne Gore ističu da je nedopustivo da Crna Gora nema Ministarstvo turizma.

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović (Demokratska Crna Gora) kaže nam da Vlada nije sagledala ono što je potreba Crne Gore.

“Potpuno je očekivano da u ovoj Vladi nema kapaciteta da na ozbiljan način sagledaju ono što je potreba Crne Gore da u pojednim veoma bitnim segmentima crnogorske ekonomije u Vladi Crne Gore postoje ministarstva koja se bave oblastima od ključnog značaja za Crnu Goru poput turizma, energetike, i bez sumnje saobraćaja”, navodi Krapović.

Srećom,kako tvrdi, ova neznavena 43. Vlada Crne Gore je pala u Parlamentu, a Zakon o Vladi će biti donijet uz učešće poslanika “pa će amandmanima na budući Predlog zakona o vladi biti ispravljeni svi propusti koje vidimo u Nacrtu zakona”.

“Kao predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, i kao bivši predsjednik Opštine Budva, najveće turističke metropole u Crnoj Gori, moram da kažem da sam frapiram činjenicom da nije predviđeno Ministarstvo turizma, pa čak ni u okviru nekog od Nacrtom zakona predviđenih resora. Ta činjenica dovoljno govori o kvalitetu posla koji je urađen.Imajući u vidi značaj turizma za Crnu Goru, to je jednostavno nedopustivo”, rekao je Krapović.

Vlada je u četvrtak objavila Nacrt zakona po kome centralni organ izvršne vlasti ubuduće ne bi trebalo da ima više od 14 resora. Rad na tom zakonu počeo je na proljeće ove godine, a Vlada je utvrdila i temine za javnu raspravu.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), i suvlasnik hotela “Splendid” Žarko Radulović kazao nam je da nije iznenađen.

“Za mene u ovim vremenima više iznenađenja nema, jer u sve što sam vjerovao da ne može da bude to se desilo. Što se tiče Nacrta Zakona, uopšte nisam iznenađen. Zemlja koja u ovim vremenima u ovom trenutku zavisi od turizma, uopšte da nema Ministarstvo turizma nije iznenađenje. Znači, nastavlja se sve u kontituitetu”, istakao je Radulović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Univerzitet Crne Gore: Prijave za master i specijalističke studije...

“Za oba konkursa prijave se podnose u ponedjeljak, 10. oktobra 2022. godine, studentskoj...

Korona presjek: 110 novooboljelih, bez preminulih

U prethodna 24 sata Institutu za javno zdravlje nije prijavljen nijedan smrtni slučaj...

Milatović predstavio četvorogodišnji program Evrope sad: Imamo najbolji plan...

Kako je saopšteno iz Pokreta Evrope prisutni su imali priliku da “vide konkretan,...

Prijave poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja od 11. oktobra...

Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na...

Konjević: NATO pokazao jedinstvo u djelovanju

''Moj utisak je da je NATO uradio ono što je mogao u datim...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare