Izvor:RTCG

Krapović: Nedopustivo da nema resora turizma; Radulović: Više me ništa ne iznenađuje

Nakon što je izvršna vlast objavila Nacrt zakona o Vladi, u kome se navodi da među 14 resora nema resora turizma stižu i prve reakcije. Predstavnici Crnogorskog turističkog udruženja i Skupštine Crne Gore ističu da je nedopustivo da Crna Gora nema Ministarstvo turizma.

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović (Demokratska Crna Gora) kaže nam da Vlada nije sagledala ono što je potreba Crne Gore.

“Potpuno je očekivano da u ovoj Vladi nema kapaciteta da na ozbiljan način sagledaju ono što je potreba Crne Gore da u pojednim veoma bitnim segmentima crnogorske ekonomije u Vladi Crne Gore postoje ministarstva koja se bave oblastima od ključnog značaja za Crnu Goru poput turizma, energetike, i bez sumnje saobraćaja”, navodi Krapović.

Srećom,kako tvrdi, ova neznavena 43. Vlada Crne Gore je pala u Parlamentu, a Zakon o Vladi će biti donijet uz učešće poslanika “pa će amandmanima na budući Predlog zakona o vladi biti ispravljeni svi propusti koje vidimo u Nacrtu zakona”.

“Kao predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, i kao bivši predsjednik Opštine Budva, najveće turističke metropole u Crnoj Gori, moram da kažem da sam frapiram činjenicom da nije predviđeno Ministarstvo turizma, pa čak ni u okviru nekog od Nacrtom zakona predviđenih resora. Ta činjenica dovoljno govori o kvalitetu posla koji je urađen.Imajući u vidi značaj turizma za Crnu Goru, to je jednostavno nedopustivo”, rekao je Krapović.

Vlada je u četvrtak objavila Nacrt zakona po kome centralni organ izvršne vlasti ubuduće ne bi trebalo da ima više od 14 resora. Rad na tom zakonu počeo je na proljeće ove godine, a Vlada je utvrdila i temine za javnu raspravu.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), i suvlasnik hotela “Splendid” Žarko Radulović kazao nam je da nije iznenađen.

“Za mene u ovim vremenima više iznenađenja nema, jer u sve što sam vjerovao da ne može da bude to se desilo. Što se tiče Nacrta Zakona, uopšte nisam iznenađen. Zemlja koja u ovim vremenima u ovom trenutku zavisi od turizma, uopšte da nema Ministarstvo turizma nije iznenađenje. Znači, nastavlja se sve u kontituitetu”, istakao je Radulović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare