Krapović predložio kontrolna saslušanja povodom zaštite od šumskih požara

Predsjednik Odbora za turizam, ekologiju, poljoprivredu i prostorno planiranje Dragan Krapović sazvao je sjednicu tog odbora i predložio saslušanje povodom Konačnog Izvještaja DRI za zaštitu od šumskih požara.

”U cilju što kavlitetnijeg i sveobuhvatnijeg dobijanja potrebnih informacija, predloženo je saslušanje dr Dritana Abazovića predsjednika Vlade Crne Gore i rukovodioca Koordinacionog tima Vlade za zaštitu I spašavanje; Filipa Adžića, ministra unutrašnjih poslova; Miodraga Bešovića, potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem I ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede; Ane Novaković Đurović, ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma; mr Srđana Pejovića, direktora Uprave za šume; Aleksandra Bulatovića, direktora JP Nacionalni parkovi Crne Gore; dr Ivana Vukovića, gradonačelnika Glavnog grada Podgorica; Marka Kovačevića, predsjednika opštine Nikšić, Rajka Kovačevića, predsjednika opštine Pljevlja; Tihomira Bogavca, predsjednika opštine Berane; dr Branislava Radulovića, člana Senata Državne revizorske institucije i Rukovodioca nadležnog Kolegijuma DRI”, saopštio je on.

Kako je kazao, u predmetnom izvještaju se konstatuje nizak nivo realizacije preporuka DRI i daje ocjena da Crna Gora još uvjek nije uspostavila efikasan sistem zaštite od požara.

”Budući da smo na pragu požarne sezone, a sa iskustvom poraza u okolini Kolašina par mjeseci unazad kao i iskustva iz ranijih godina, smatrao sam da je neophodno da pred odborom saslušamo sve subjekte revizije, te da pred sezonu požara zajednički skeniramo stanje i donesemo neophodne nalaze i zaključke, kako bi otklonili sve što možemo u ovom kratkom roku i što spremnije dočekali ljeto”, navodi Krapović.

On je ukazao na to da je predložio saslušanje svih koji su bili predmet revizije.

”Od gospodina Abazovića koji trenutno predsjedava Savjetom za zaštitu i spašavanje, do vd direktora Direktorata za vanredne situacije gospodina Bešovića, koji će po mojim informacijama danas na sjednici Vlade biti reizabran na tu funkciju na predlog gospodina Adzića, tako da će svi imati priliku da iznesu svoje viđenje stvari”, poručio je on.

Krapović je iskazao vjeru da će kolege iz odbora podržati ovu inicijativu.

”Nadam se sezoni sa što manje požara i sa boljim odgovorom državnih institucija koji se bave tom problematikom”, zaključio je on.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare