Krivokapić – Hojl: Parlamenarna saradnja od izuzetne važnosti

Predsjednik Vlade prof. dr Zdravko Krivokapić, u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, sastao se sa predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Lindzijem Hojlom.

Premijer Krivokapić kazao je da Crna Gora želi da radi na jačanju političkog dijaloga sa Velikom Britanijom, istakavši da potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa predstavlja i činjenica da je 2018. obilježeno 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije zemlje. Premijer je naglasio da je za Crnu Goru od izuzetne važnosti parlamentarna saradnja, te da treba raditi na njenom daljem snaženju,  kroz parlamentarna tijela i grupe prijateljstva.

„Crna Gora se nalazi u specifičnom, reformskom, tranzicionom i istinski proevropskom poletu! Želimo da učimo od najiskusnijih i da sarađujemo sa najboljima. Mi imamo zavidnu istoriju zborova i parlamentarizma, ali svakako da imamo šta da naučimo od jednog od najstarijih i najuglednijih Domova u kojima se njeguje polemički i kritički duh, ali i duh odgovornosti, duh tolerancije i zajedništva koji ima za cilj opšte dobro Ujedinjenog Kraljevstva“, poručio je Krivokapić.

Premijer je naglasio i da Vlada podržava rad Britanskog savjeta.

Hojl je poručio da Ujedinjeno Kraljevstvo želi da osnaži prijateljstvo dvije zemlje, te da unaprijedi parlamentarnu i ekonomsku saradnju. On je istakao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformski put Crne Gore i da su spremni da pruže svu neophodnu ekspertsku pomoć.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Konatar: URA spremna da odloži glasanje za sudije Ustavnog...

-Ako propustimo ovu šansu i ne izaberemo sudije Ustavnog suda, gubimo nove mjesece dragocjenog vremena u institucionalnoj...

Popović: Očekujemo najmasovniji skup do sada

Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno...

Šehović: Pošaljimo i večeras poruku da ne pristajemo na...

-SVI na protest - poručio je Šehović. Podsjećamo, novi protest pokreta Ima nas biće...

Vukčević: Biću blokator svakog kriminalnog plana i protivpravnog ponašanja

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, odgovorio je na zahtjev za ponovno zakazivanje sjednice komisije, te...

Žuta traka na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog potreba ili...

Podgorica je dobila prvu žutu traku za kretanje autobusa i taksi prevoza i tona Bulevaru Svetog Petra...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare