Krivokapić na poziv Blinkena na radnoj večeri sa transatlantskim partnerima

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić boravio je na radnoj večeri koja je sazvana u Njujorku za šefove diplomatija država transatlantskih partnera, na poziv državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

U fokusu razgovora, kako se navodi u saopštenju MVP, bili su aktuelni izazovi na geostrateškom planu, te važnost jačanja evroatlantskih veza u svijetu koji je pogođen agresijom, a čije posljedice se prelivaju na sve države.

Šef crnogorske diplomatije je bio i na Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, na brifingu posvećenom očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, koji je sazvala Francuska kao predsjedavajuća država.

Svjetski lideri u Ujedinjenim nacijama pozvali su Rusiju na odgovornost zbog kršenja ljudskih prava, te zatražili da Međunarodni krivični sud istraži zločine počinjene u Ukrajini, jer “mira nema bez pravde” niti odbrane međunarodnog poretka.

-Ministar Krivokapić sastao se u Misiji UAE u Njujorku i sa šefom diplomatije Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom Bin Zajedom Al-Nahjanom. Razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji na širem geopolitičkom planu i u želji da nastavi sadržajan razgovor, šeik Al-Nahjan pozvao je ministra Krivokapića da posjeti UAE u što skorijem roku. Teme razgovora su bile i bilateralni odnosi u svijetlu političke nestabilnosti u Crnoj Gori-, navode iz MVP, navodeći da je šef crnogorske diplomatije učestvovao je i na sastanku na visokom nivou o Ukrajini čiji su domaćini bili kolege iz Danske, Njemačke, Holandije i Ukrajine, uz prisustvo ministra vanjskih poslova Ukrajine Dmitra Kulebe i transatlantskih partnera.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hitno popraviti položaj policajaca ili slijede protesti

Predsjednik sindikata Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije i policijski službenici...

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare