Krivokapić – Šuc: Njemačka pomno prati razvoj situacije u svim zemljama Zapadnog Balkana

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa izaslanicom Ministarstva Savezne Republike Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope, Suzanom Šuc.

Premijer Krivokapić kazao je da Vlada želi da ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju. „Članstvo u EU je naš strateški cilj, na kom Crna Gora dosljedno radi i ulaže maksimum napora“, istakao je premijer.

Predsjednik Vlade zahvalio je izaslanici Šuc na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori na evropskom putu. Premijer Krivokapić saopštio je da je Vlada posvećena reformama u oblasti vladavine prava, naglasivši da je poseban fokus na ostvarivanju konkretnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Premijer Krivokapić sagovornicu je upoznao i sa reformskim programima Vlade, Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, istakavši da je cilj Vlade da, kroz ekonomski razvoj, rastu demoktratija, građanska i ekološka Crna Gora.

Izaslanica njemačkog MVP Šuc kazala je da je raduje što je Crna Gora od svih zemalja Zapadnog Balkana postigla najveći napredak u procesu evropskih integracija. Ona je istakla da Njemačka pomno prati razvoj situacije u svim zemljama Zapadnog Balkana, naglasivši da je neophodno učiniti dodatne napore kako bi se ubrzao put ka EU.

„Želimo da Crna Gora ostane na proevropskom i proatlantskom putu i nadamo se da će ostvariti brzi napredak, jer je to važno, kako za Vašu zemlju, tako i za region“, saopštila je Šuc.

Sagovornici su se saglasili da je Berlinski proces od izuzetnog značaja za zemlje Zapadnog Balkana, te da ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Roganović: Mašina se upalila, svi oko nas svjesni da...

Crna Gora je na startu glavne faze Evropskog prvenstva preslišala Hrvatsku 32:26. "Ono što...

Simić: Sanjamo, ne želimo da se probudimo

''Namjestili“ smo odbranu kao nikad do sada, a ja sam ušao dobro u meč, branio zicere... Hvala...

Detalji pisma Krivokapića Porfiriju

Saopštenje prenosimo integralno:  "Te izmjene se odnose na potrebu usaglašavanja pojedinih odredbi ugovora sa...

Zirojević: Davljenik se za slamku hvata

Kako je naveo, imajući u vidu hvalospjeve Demokrata nad samima sobom i njihovo veličanje rada Skupštine u...

Bogdanović: Taj koga si savjetovala završio u Spužu, a...

Nervozni preletači nastavljaju da zasipaju javnost glupavim floskulama DPS-a. Posljednja u nizu, koju bezidejno ponavlja lažna NVO...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare