Krivokapić u podne o sastavu Vlade: Đurović i Sekulović kandidati za ministre?

Vlasnik kompanije Cerovo Goran Đurović mogao bi biti ministar odbrane u novoj Vladi Crne Gore.

Kako saznajemo, on je kandidat za tu funkciju, dok je advokat i politički analitičar Sergej Sekulović kandidat za ministra unutrašnjih poslova.

Đurović je bio član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore. Isključen je iz partije nakon što se priključio frakciji Mladena Bojanića koja je tražila ostavku predsjednika te partije Darka Pajovića koga su tada krivili za pad rejtinga stranke i stvaranje loših unutarpartijskih odnosa.

Sekulović je magistar ljudskih prava, civilni aktivista (CEGAS). Sekulović je bio i savjetnik Borisa Marića, kada je on bio na funkciji  ministra rada u vladi izbornog povjerenja.

Mandatar Zdravko Krivokapić danas će, na pres konferenciji, predstaviti konačan prijedlog za sastav 42. Vlade Crne Gore.

Kako je ranije već objavljeno, kandidat za ministra zdravlja je Jelena Borovinić Bojović, prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, a vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Kandidat za ministra javne uprave, digitalnog društva i medija je Tamara Srzentić, ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, ekonomskog razvoja Jakov Milatović, a kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće Aleksandar Stijović, pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimir Leposavić, a resor finansija i socijalnog staranja vodiće Milojko Spajić.

Podsjetimo, nedavno je Nikola Terzić, koji je bio kandidat za ministra unutrašnjih poslova, povukao kandidaturu.

Sjednica Skupštine, na kojoj će Krivokapić predstaviti program i sastav Vlade, biće održana 2. decembra.

Parlament je nedavno usvojio izmjene Poslovnika kojima je predviđeno da poslanici kojima je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom kovid – 19, ograničena sloboda kretanja, mogu će da glasaju na daljinu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Crtanje pogrdnih grafita na crkvi vodi narušavanju multikonfesionalnog...

"Najoštrije osuđujem skandalozno crtanje pogrdnih grafita na crkvi u Podgorici. Jasno je da ovakvi vandalski postupci imaju...

Nikšićaninu 15 dana zatvora, vozio pijan izazvao saobraćajnu nezgodu...

Z. M. iz Nikšića je 17. januara alkotestiranjem registrovano 2,6 promila (g/kg) alkohola u krvi, tokom vožnje...

Krivokapić: Manjinska Vlada je prevara, sve maske će da...

"Građani su 30. avgusta imali referendumsko pitanje, da li ste za nastavak korumpiranog režima ili ne, i...

FA KIC-a dio Udruženja folklornih ansambala Zapadnog Balkana

Folklorni ansambl KIC-a "Budo Tomović" biće dio Udruženja folklornih ansambala Zapadnog Balkana "Haemus". Inicijativu za osnivanje ansambla...

Vuksanović: Manjinska da ispravi greške aktuelne Vlade

“Svima je jasno da je postojeće stanje odavno neodrživo. Određeni politički subjekti su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare