Krivokapić: Ubijeđen sam da će izborna volja građana biti sačuvana

Ubijeđen sam da će politička mudrost, ovih dana, nadvladati sujete i nesuglasice i da će jasno iskazana volja građana na izborima 30.08. 2020. biti sačuvana, poručio je bivši premijer Zdravko Krivokapić u autorskom tekstu koji je dostavio medijima.

On je reagovao na intervju predsjednika države Mila Đukanovića na Gradskoj TV.

Stav Krivokapića prenosimo u cjelosti:

Crnu Goru su obilježile dvije pohare, od dva vladara.

Prva, pohara Kuča, u dva dijela 1855. i 1856. g., od knjaza Danila i druga koja još traje od Mila Đukanovića nad cijelom Crnom Gorom.

Jedan diplomata mi je rekao, dok još nisam postao premijer, da će Crna Gora progledati kada ode sa vlasti Milo Đukanović.

Svi su mu odbrojavali dane, ali on je najbolji u sportskoj disciplini preživljavanja.

Neće ni da trepne, a odmah neargumentovano napadne 42. Vladu i MCP.

Uzor mu je knjaz Danilo iako se razlikuju, jedan nizak drugi visok, jedan Maniti, drugi Britva, jedan kratko vladao, drugi vlada dovijeka, jedan poharao Kuče da bi pokazao da je vlastodržac slobodarskom i nepokornom plemenu Kuča, a drugi razdaje imovinu i za manje od eura i hara Crnom Gorom, jer su mu osnov funkcionisanja privatne finansije.

Iako je po njemu 42. Vlada „beznadežno nekompetentna“, ta 42. Vlada će ostati upamćena i po znanju i po rezultatima. To je Vlada koja je ostvarila samo na ekonskom planu sledeće rezultate: minimalna zarada sa 222 na 450 eura; prosječna plata sa 530 na 700; povećane plata zdravstvenim radnicima i univerzitetskim nastavnicima; dječji dodatak sa 0 na 30; podrška za novorodjenčad od 1000 ili 500: minimalna penzija sa 145 na 200; sve penzije za 10 odsto; podrška bivšom radnicima; vraćene nadoknade majkama; besplatne knjige osnovcima; oporavljen turizam sa 15 odsto 2020. na 70 odsto u odnosu na referentnu 2019; javni dug smanjen sa 105 na 85 odsto BDP; ekonomija sa -15 odsto 2020 na 13 odsto 2021; povećan agro budžet, …..

Vjerovatno kao dobar ekonomista Milo Đukanović ovo doživljava po ekonomskom magu, koji je završio u Spužu, da je to model opruge.

Ponovo dijelite i zavađate, sa vraćanjem na vašu omiljenu temu – Pravoslavna crkva.

Spominjete ustoličenje mitropolita Joanikija i zaboravljate da je 42. Vlada odlučila da djeluje kao što je potpuno prirodno, u duhu Ustava, da ispoštujemo slobodu vjeroispovjesti, a okupljanje koje nije najavljeno, da ipak dozvolimo. Neprijavljeno okupljanje je imalo za osnovni cilj da zaštiti interese Vas i Vaših miljenika destabilizujući Crnu Goru.

Policija je bila maksimalno suzdržana do trenutka nasrtaja Vašeg savjetnika Veljovića na nju.

Nadam se da će krivična prijava proslijeđena SDT-u od strane Uprave policije sa novim SDT-om, napokon ukazati kakve su namjere bili okupljanja tokom ustoličenja mitropolita.

Saglasan sam sa stavom da je ova 42. Vlada pala ustoličenjem Mitropolita.

Radi javnosti, moram da ukažem da tada kreće čitava sihronizovana akcija lobista, Vaših poslušnika, dijela opozicije koji imaju povjerenje kod određenih ambasadora Kvintve, nekih naših ambasadora u svijetu, Vaših dugogodišnjih političkih i interesnih prijatelja,naručenih političkih analitičara, tet a tet sastanaka, djelovanja medijskih magova, sa samo jednom ubitačnom porukom:

Ustoličenje Mitropolita = Crkva Srbije = Ruska crkva = Rusija.

Mamac koji otvara sva vrata u Evropi i Americi, jer ste danas, a ne samo danas, najveći prijatelji, ako ste neprijatelji Rusiji.

To je Vaša matrica lažnog poimanja, koju nastavljate sa ateističkim poklikom da izmedu Boga i čovjeka nema posrednika. Zapamtite: Ko je u malom nevjeran, ne može biti drugačiji ni u velikom.
Za neustavnu Vladu, koju ste Vi podržali i čiji ste bili pokrovitelj na osnovu modela 49 koji je Vaš prijatelj Miroslav Lajčak promovisao, još jednom ste obmanuli i građane i međunarodnu zajednicu.

Na sceni je bio broj 45 poslanika, pa se potvrdilo da matematika pomaže životu, ali život češće demantuje matematiku.

Možda želite da imate bolje poređenje, ali ćete u Crnoj Gori ostati sinonim za uništenje društvenih dobara, lično koristoljublje, zavadjanje bratskog naroda i promjenljivost ideologije.

Ubijeđen sam da će politička mudrost, ovih dana, nadvladati sujete i nesuglasice i da će jasno iskazana volja građana na izborima 30.08. biti sačuvana.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(VIDEO i FOTO) Haos u Francuskoj: Milioni na ulicama,...

Dan je protekao u blokadama željezničke pruge, puteva i dijela pariškog aerodroma Charles De Gaulle.

Direktor TikToka saslušan pred američkim Kongresom nakon višesatnog ispitivanja...

Kako je ranije objavljeno, Shou Zi Chew je uputio apel zakonodavcima da je aplikacija sigurna za američke...

Finska: Donešeni svi zakoni potrebni za članstvo u NATO-u

Taj potez finskog predsjednika znači da je Finska završila nacionalne mjere potrebne za pridruživanje NATO-u i da...

Vuković: Zakon o predsjedniku bio ustavni puč; Đurović: Đukanović...

Poslanik DF-a Dejan Đurović u emisiji "Argumenti" na TVCG kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović...

Kurti: Srbija je de fakto priznala Kosovo, o statusu...

S druge strane opozicione partije u Skupštini Kosova iznijele su niz Kritika na račun Kurtija i “njegovog...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare