Izvor:Pobjeda

Krivokapić umjesto kadrova DF-a postavlja svoje ljude u državnu upravu i javna preduzeća

Premijer Zdravko Krivokapić stopirao je u državnim preduzećima i javnoj upravi namještenja kadrova Demokratskog fronta i na te funkcije počeo da odlukama Vlade postavlja ljude bliske njegovim ministrima ali i svojoj porodici, saznaje Pobjeda.

Izvori Pobjede bliski vrhu DF-a tvrde da je riječ o kršenju Sporazuma iz januara mjeseca po kome su tri koalicije parlamentarne većine podijelile sve funkcije po dubini.

”Riječ je o Monteputu, Upravi za šume, Barskoj i Kotorskoj plovidbi, Monstatu, Agenciji za ljekove a sumnjamo da će to biti slučaj i sa Nacionalnim parkovima i Elektroprivredom”, saopštio je izvor Pobjede iz samog vrha DF-a podsjećajući i da je mjesto direktora Uprave carina nakon smjene Aleksandra Damjanovića po raspodjeli trebalo da pripadne DF-u a ne ,,drugarici ministra Milojka Spajića“.

Kako tvrdi izvor, razlog zbog kojih premijer krši Sporazum tri koalicije je revanšističke prirode, zbog činjenice da DF svojom platformom više ne vidi Krivokapića na čelu Vlade.

”I pored činjenice da je po Sporazumu funkcija direktora Monteputa pripala Demokratskom frontu na tu funkciju je postavljen Milan Ljiljanić koji je blizak Krivokapiću. Ta funkcija je trebalo da pripadne kadru Demokratske narodne partije Zoranu Lakušiću. Takođe na čelu Uprave za šume je postavljen Srđan Pejović, umjesto kadra DF-a. Sično je i sa novim čelnim čovjekom Monstata, Miroslavom Pejovićem za kojeg imamo podatke da je blizak staroj Vladi, a sada ministru finansija”, tvrde izvori iz Fronta.

U DF-u strahuju da se priprema i smjena i direktorice Nacionalnih parkova Jelene Kljajević, kao i njihovih kadrova u EPCG uključujući i smjenu predsjednika Borda Milutina Đukanovića.

”Značajan broj mjesta u Upravnim odborima Agencija nije pripao DF-u već osobama bliskim Spajiću, Krivokapiću i njegovoj porodici”, tvrde izvori iz DF-a.

Navode i da nema sumnje da se takvim potezima pravi infrastruktura za buduću Demohrišansku stranku koja bi sa pozicije vlasti krenula u predizbornu kampanju.

Iz Demokratskog fronta saopštili su da ,,ovakvo ponašanje odlazećeg premijera najbolje govori o tome kome je stalo do funkcija, i ko je, uzurpirajući poziciju premijera, kroz klasičnu zloupotrebu službenog položaja nastavio privatizovanje institucija“.

Takođe su dodali da za nekog ko se poziva na boga dvadeset četiri sata u toku dana, Zdravko Krivokapić i njegova djeca, zajedno s Milojkom Spajićem, ponašaju se prilično revolucionarno i otimački da bi im pozavidjeli i kožnomantilaši iz 1946. godine.

Kako je Pobjeda ranije objavila u julu ove godine DF, kojeg čine Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija, dobio je Sporazumom vladajuće većine ukupno 264 funkcije u javnim preduzećima, Socijalistička narodna partija 88, a Pokret za promjene 85.

Članice nekadašnje pobjedničke koalicije ,,Zajedno za budućnost Crne Gore“ prema dogovoru iz početka januara, a koji se realizuje u potpunosti, su dobili ukupno dvije trećine funkcija, dok je ostatak od jedne trećine, odnosno 145 funkcija su u odnosu ,,dva prema jedan“ podijelili Demokrate i Ura.

Prema dokumentu koji objavljuje Pobjeda, DF je dobio ukupno 44 predsjednika Upravnih odbora, SNP 13, a Pokret za promjene 12.

Kada su u pitanju izršni direktori u državnim i javnim preduzećima DF je dobio čak 53 izvršna direktora, SNP 17, a Pokret za promjene čak 21.

Iako je ranije tvrdio da će sve funkcije u državnom aparatu biti podijeljenje po konkursu i stručnosti premijer Zdravko Krivokapić je i tokom premijerskog sata potvrdio da se po dubini sprovodi isključivo partijsko zapošljavanje, navodeći da su vladajuće partije dobile ono što su željelje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

URA: Osuđujemo skrnavljenje fasade crkve u Podgorici

Oni su naveli da izolovani slučajevi bazirani na vjerskoj netrpeljivosti nikada neće biti društveno prihvaćeni u Crnoj...

Evrokup novčano kaznio Budućnost

“Plavi” su kažnjeni zbog ubacivanja predmeta u teren tokom meča protiv Bursaspor u prošlom kolu.

Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju...

 Jučerašnji napadi na porodicu Martinović samo su kontinuitet nečega čemu su dugo izloženi neistomišljenici vlasti od strane...

Abazović: Crtanje pogrdnih grafita na crkvi vodi narušavanju multikonfesionalnog...

"Najoštrije osuđujem skandalozno crtanje pogrdnih grafita na crkvi u Podgorici. Jasno je da ovakvi vandalski postupci imaju...

Nikšićaninu 15 dana zatvora, vozio pijan izazvao saobraćajnu nezgodu...

Z. M. iz Nikšića je 17. januara alkotestiranjem registrovano 2,6 promila (g/kg) alkohola u krvi, tokom vožnje...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest
2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Krsto
Krsto
27/11/2021•15:57 15:57

Koča Đurišić, trenutni VD direktora Uprave za katastar se pokazao kao neznalica i najveci promasaj Vlade kada su imenovanja u pitanju, a nažalost kadar je DF. On bruka najjaču političku opciju, za koju je najveći dio stanovništva glasao. On krši sve zadate rokove, kao što je Unutrasnja organizacija i sistematizacija, ignorisanje zahtjeva lokalnih samouprava, nepostupanje po sudskim presudama, ignorisanje zahtjeva ministara, revizije poslovanja, nikakvi međuljudski odnosi, itd., zanemarujući sva propisana pravila i procedure, čime je odavno ušao u zonu krivične odgovornosti, neizvrsavajuci zadatke iz svog opisa i djelokruga, nanoseći tako značajnu štetu Upravi za katastar i drzavnu imovinu. Đurišić nanosi… Pročitaj više »

Koca
Koca
27/11/2021•17:11 17:11
Reply to  Krsto

Djurisic iz katastra se do sada pokazao nesposoban i nedostojan poklonjene funkcije. Lagao je svakog koga je stigao. Kao ogranicen, bez ideje i vizije, svi su ocekivali da ce sam otici…, ali takvi obraza i stida nemaju.