LP: Da li je Srbija dobila drugu Vladu? Nećemo dozvoliti da krečite prošlost

Nije se ni mastilo na potpisu o proglašenju Vlade osušilo, a već je demantovan premijer i njegova poruka o tome kako Crna Gora neće biti druga srpska država. Upravo pristalice njegove liste i drugih lista koje su mu dale mandat, slavile su na ulicama, ne poštujući mjere NKT, a veličajući drugu državu. Izgleda da je Srbija sinoć dobila još jednu Vladu, jer kako drugačije objasniti onolike zastave države Srbije na ulicama i horsko pjevanje nacionalističkih pjesama, klicanje Srbiji i Kosovu, a sve u čast izbora nove Vlade u Crnoj Gori, kazali su u Liberalnoj partiji LPCG.

U toj stranci kažu da nema nikakve koristi od “verbalnih vratolomija” premijera Zdravka Krivokapića, niti od slikanja sa crnogorskim obilježijima njegovih ministara, “do juče najvulgarnijih nacionalista i promotera velikosrpstva”.

” Svi pokušaji da umiju svoje biografije i svoja suštinska uvjerenja i predstave se kao nezavisni eksperti ili neko bez zadnje namjere, unaprijed su osuđeni na propast. Mi liberali nećemo dozvoliti da kreče prošlost, da peru svoje biografije i da nastavljaju da siju smutnju svojom slatkorječivošću dok Crnu Goru vode ka svojem suštinskom cilju- posrbljavanje, jačanje crkve, jačanje uticaja Srbije, prekrajanje istorije i pečat svega toga žele da dobiju na popisu 2021. Poštovana gospodo, nije ovo više 1920., već 2020., prošlo je stotinu godina i danas Crna Gora nije moneta za vaša potkusurivanja niti je narod neznaven i zaveden da se možete tek tako igrati sa našim sudbinama “, poručuju u LP.

Plaše se, kažu, od pogubnih posljedica koje će ova Vlada ostaviti i na polju ekonomije, finansija, prosvjete, turizma.

” Jedini kriterijum za većinu ministara bio je stepen lojalnosti ideji velikosrpstva i crkvi, dok je njihovo iskustvo u drugim oblastim a naročito na ovakvo zahtjevnim poslovima, zanemarljivo. Ali očigledno vrlo dovoljno za osnovni cilj aktuelne Vlade. Po staroj matrici, toliko puta oprobanoj, što je Crna Gora slabija i manje razvijena, to je, oni vjeruju, lakši plijen za njihovu okupatorsku politiku “, dodaje se u saopštenju partije.

Ono što ih relaksira, navode u LP, jeste to što će, prije nego li stignu da naprave nepopravljivu štetu u Crnoj Gori, ova Vlada biti smijenjena, a njeni idejni tvorci zauvijek poslati na “smetlište istorije”.

” Oni koji su pod izgovorom promjena a iz redova građanske i crnogorske političke opcije, prije svega URA, podržali ovakav sramotni konglometar velikosrpstva i klerikalizma i radi ličnih ambicija i sujeta bacili pod noge državu i društvo, takvi su već, a da ni sami nijesu svjesni, završili na najsraminijm stranicama crnogorske istorije, prije nego li i njihov projekat ovakve Vlade”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radulović uputio pismo najvišim zvaničnicima EK o značaju nabavke...

U susret samitu lidera Evropske unije koji se održava 21. januara, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uputio...

Presjek: Koronavirus potvrđen kod 351 osobe, premnulo devet pacijenata

Novootkriveni su iz sledećih opština: Podgorica 131

DPS Berane: Lokalni funcioneri radna mjesta zamijenili plivanjem za...

"Beranski lokalni funkcioneri: Bojan Radošević, sekretar Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj, Božo...

(UŽIVO) Bajden stigao u Kapitol Hil; Evakuacija Vrhovnog suda...

Inauguraciju možete pratiti uživo na našem portalu: 16:20 Evakuacija Vrhovnog...

MMF snizio stopu rasta za njemačku ekonomiju

Najveća evropska ekonomija ove godine bi trebalo da poraste 3,5 odsto, objavio je...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare