Izvor:M portal

M portal: Novović neće da hapsi po diktatu Abazovića

Glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović tokom posljednjih nekoliko sedmica pod konstantnim je političkim pritiskom premijera Dritana Abazovića, koji od njega zahtijeva „krupna“ hapšenja.

Prema saznanjima M portala, Abazović insistira da Novović hitno uhapsi i procesuira po jednog poslanika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata, dva člana Bošnjačke stranke i nekoliko službenika sektora bezbjednosti. SDT je premijeru nekoliko puta izričito saopštio da neće pokretati bilo kakve postupke bez čvrstih materijalnih dokaza o počinjenim krivičnim djelima, posebno kada je riječ o slučajevima za koje bi se moglo ispostaviti da budu ključni u radu SDT-a, ali i za buduću karijeru samog Novovića u crnogorskom pravosudnom sistemu.

S obzirom na to da Novović odbija da se povinuje Abazovićevom političkim zahtjevima, premijer je svoje insistiranje „preselio“ na adresu V.D. Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović koja, prema Abazovićevoj zamisli, treba da objasni Novoviću zašto ova hapšenja treba obaviti što prije. Za sad ni to ne daje očekivane rezultate, pa će premijer morati ili da se strpi ili da potpuno odustane od političkog pritiska na SDT.

Predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću su hitno potrebna iscenirana hapšenja kako bi ponovio svoju tezu da kriza koja potresa 43. Vladu nakon uskraćivanja podrške od strane Demokratske partije socijalista nije posledica odluke o usvjajanja Ugovora sa Crkvom Srbije, već navodnog straha suočavanja sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Takođe, Abazović pokušava da na ovaj način povrati podršku međunarodnih partnera koji su podržali njegovu manjinsku Vladu, jer je prebacivanjem fokusa rada Vlade sa pregovora Crne Gore i EU na potpisivanje ugovora sa SPC izgubio njihovo povjerenje.

Zato želi da SDT odradi posao za njega i isporuči mu „ulov“, koji bi on potom predstavio kao svoj rezultat i pokušao da produži život svojoj manjinskoj Vladi. To je, inače, Abazovićeva praksa još od izbora za potpredsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, čije je prve mjesece rada obilježilo upravo Abazovićevo spektakularno najavljivanje hapšenja na društvenim mrežama i korišćenje rada tužilaca i policije za lični marketing. Nažalost, gotovo ništa od onoga što je Abazović slavodobitno najavljivao kao „završni udarac kriminalu i korupciji“ nije rezultiralo sudskim procesima i presudama, već je u većini slučajeva bila riječ o osnovnim saslušanjima i puštanjima na slobodu. Za skoro dvije godine otkad je na vlasti, Abazović u oblasti pravosuđa nije uspio da izdejstvuje čak ni isporučivanje Crnoj Gori iz Srbije pravosnažno osuđenog Svetozara Marovića. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odličan trik za testiranje parfema u trgovini

Već vam je poznat onaj osjećaj kada uđete u trgovinu ili parfimeriju te počnete njuškati razne mirise...

Migranti proveli 11 dana na kormilu teretnog broda

Na fotografiji su prikazana tri slijepa putnika kako sjede na kormilu tankera za naftu i hemikalije Alithini...

Povodom Dana Crvenog krsta Milenijum u crvenoj boji

“Zajedno putem humanosti”, navodi se u objavi Crvenog krsta na Facebook-u.

Đurović: Po Ustavu mogu preuzeti funkciju predsjednice države

Ipak, nada se da do toga neće doći. “Zaista se nadam da je dovoljno...

Sjutra oblačno, popodne slabe padavine

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla.

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest

2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
rudil
rudil
19/07/2022•07:40 07:40

Abazovic ili Putinovic kako vucko potrcko zamislja da vodi jednu drzavu i dali je shvacanje njegove moci kao premijera iz skole putinka ja mislim da sa njegovim stavom o demokratiji nesto nije u redu i hoce mali da dokaze kako i malisa moze da bude diktator

Vukota
Vukota
22/07/2022•09:37 09:37
Reply to  rudil

A ne ,nego ćemo čuvati lupeže da su nedodirljivi,kao do sada.
Mora pravda doći kad tad, pa bolje s mirom i što prije.