Marković: Vlada ekspresno populistički riješila odlazak fizičara u Japan

Jovana Marković, predsjednica Foruma mladih i kandidatkinja za poslanicu Socijaldemokratske partije, prokomentarisala je vijest da je Vlada obezbijedila odlazak naših talentovanih fizičara u Japan.

“Velikodušno hvala Dritanu Abazoviću, Goranu Đuroviću & co. jer su hrabro lupili šakom o sto i naredili da se crnogorskim gimnazijalcima mora obezbijediti put na 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike i u tu svrhu iskoristili svoje ministarske visprenosti. Da podsjetim, saopšteno je da „tehničke prepreke“ i nedostatak sredstava (najprije će biti ovo drugo) sprječavaju odlazak naših najboljih učenika na međunarodno takmičenje u Tokio. Međutim, hvala nebesima i svemu ostalom što mi za vlast imamo Vladu Dritana Abazovića i njegovih ministara koji su, nakon što su ga napravili, isti problem ekspresno populistički riješili, svaka čast”.- poručila je ona.

Kako je istakla, gimnazijalci će na kraju ići, i to je najbitnije, ali ne smijemo zaboraviti da je ovo samo još jedan u nizu primjera sistemskog urušavanja obrazovnog sistema i tjeranja mladih iz Crne Gore kojima je svaki progres na staklenim nogama u Crnoj Gori.

“Nije suština u zalaganju ministara da se konkretno ovaj problem ekspresno riješi, problematična je politika koja ni izbliza ne prati potrebe mladih niti u tom smislu opredjeljuje adekvatna finansijska sredstva. Možda bi ipak bilo korisnije i svrsishodnije umjesto davanja stotina hiljada eura godišnje za vjerske organizacije, ta sredstva usmjeriti u fond koji će podržati crnogorske talente. Pa da tek onda pričamo o crnogorskoj omladini i našoj budućnosti u svojoj domovini”, zaključila je Marković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Huter: Đurašković spinovima ponižava sebe i funkciju koju obavlja

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića koji je kazao da "Huter treba da vrati...

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare