Marta Šćepanović predsjednica Opštine Kolašin: Vrijeme je da okrenemo novi list u razvoju Kolašina

Nova predsjednica Opštine Kolašin je Marta Šćepanović, koja je na toj funkciji naslijedila Milosava Bulatovića, nakon što je Bulatović polovinom maja podnio ostavku, zbog pravosnažne presude kojom je osuđen za zloupotrebu službenog položaja.

Bulatoviću je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta konstatovan prestanak mandata, nakon čega je Šćepanović izabrana za novu predsjednicu Opštine i to većinom glasova odbornika Demokratske partije socijalista (12- DPS), Grupe birača (2-GB) “Šule i Mikan s građanima za Kolašin” i Socijaldemokrata (1-SD), a za njen izbor glasao je i predsjednik Skupštine opštine (SO) Milan Đukić.

Nezavisni odbornik dr Momčilo – Momo Vukčević bio je uzdržan, odbornik SDP-a Bojan Zeković takođe, dok je odbornica te partije Željka Vuksanović glasala protiv, kao i četiri odbornika Demokrata i prisutne iz koalicije DF-SNP. 

Prethodno je na sjednicama Izvršnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kolašina, Marta Šćepanović jednoglasno predložena za tu funkciju.

U svom prvom javnom obraćanju u lokalnom parlamentu, Šćepanović nije krila zadovoljstvo izborom za novu predsjednicu Opštine Kolašin, ističući da se to dogodilo i prije nego što je očekivala i možda ne na način na koji je očekivala.

Odluku o preuzimanju te funkcije svega nekoliko mjeseci uoči predstojećih lokalnih izbora, ocijenila je hrabrom, zahvaljujući svima koji su joj ukazali povjerenje, predložili je i podržali njen izbor.

Šćepanović je poručila da nije trenutak za nadahnute svečane govore i pompezne programe rada, već je vrijeme za okretanje novog lista u razvoju kolašinske opštine, “zasnovanom na novim idejama, inovacijama, predanom radu, entuzijazmu i energiji mladih i svih zaposlenih u lokalnoj administraciji i gradskim službama” – najavljujući novi i moderniji pristup u organizaciji posla, u cilju kreiranja efikasne, decentralizovane, depolitizovane, profesionalne, odgovorne i ka građanima orjentisane lokalne samouprave.

Kao jedan od najvažnijih segmenata u predstojećem radu, navela je bolju i intenzivniju komunikaciju sa građanima i najavila organizaciju građanskog sata “Otvoreno sa opštinom“ u okviru kojeg će na nedjeljnom nivou razgovarati sa svim zainteresovanim sugrađanima, u cilju njihovog uključivanja u proces donošenja odluka i podizanja svijesti o aktivnostima koje se realizuju na teritoriji kolašinske opštine.

Najavila je da će Opština posebno nagraditi najbolje mlade Kolašince, koji u kontinuitetu postižu izvanredne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima u znanju, umjetnosti, sportu…

Šćepanović je ocijenila da njeno današnje izlaganje nije spisak želja i predizbornih obećanja, već je to spisak novih mogućnosti, poručujući da nemaju više luksuz da se, kako je zaključila “razbacujemo najboljim što Kolašin ima, jer imamo novu šansu koju ne želimo da prokockamo, još manje da je neko drugi iskoriti umjesto nas”.

Marta Šćepanović rođena je 1981. u Kolašinu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Podgorici 2004. Pripravnički staž odradila je u kolašinskom Osnovnom sudu, nakon čega je obavljala funkcije sekretarke Sekretarijata za inspekcijske poslove, načelnice Komunalne policije i Glavne administratorke Opštine Kolašin. Od 2012. poslanica je u Skupštini Crne Gore. Predsjednica je opštinskog odbora DPS-a Kolašin i članica Glavnog odbora DPS.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Niko u Crnoj Gori ne treba da nosi...

Abazović je istakao da, po njegovom sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, naglašavajući...

Đurović domaćin večere za članove Stalnog odbora Parlamentarne skupštine...

“Ovaj događaj predstavlja prvu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, te su na...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Iz Vlade su ocijenili da će to dovesti do unapređenja rada i rezultata institucijalnog okvira u toj...

Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa...

Plantažama milion i po iz tekuće budžetske rezerve

U Informaciji se navodi da je nevrijeme koje je 23. juna 2022. pogodilo Glavni grad i opštinu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare