Izvor:Pobjeda

Medojević: Međunarodni faktor da omogući dijalog vlasti i opozicije za pripremu fer izbora

Jedino rješenje za izlazak iz aktuelne političke krize je uključivanje međunarodnog faktora koji bi se u ovom trenutku pojavio kao medijator i omogućio dijalog svih parlamentarnih partija, i vlasti i opozicije, za pripremu vanrednih parlamentarnih izbora – ocijenio je u izjavi za Pobjedu jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Mjesto za dogovor, kako je kazao, je parlament, a kako postoji ogromno nepovjerenje između vlasti i opozicije, smatra on, neophodno je angažovanje Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država koje će posredovati da bi došlo do dogovora.

” I tu postoji dosta pitanja – od biračkih spiskova, odlaganja izbora u nekim opštinama da bi se možda sljedeće godine u istom terminu organizovali i vanredni parlamentarni i predsjednički i svi lokalni izbori. Moramo donijeti još neke odluke koje bi bile u interesu svih da bi ti izbori bili fer i tako dati građanima mogućnost da riješe ovu krizu”, istakao je Medojević.

DF, kako je rekao, je jedini koji se ponaša demokratski i racionalno u situaciji u kojoj premijer Zdravko Krivokapić ne želi da podnese ostavku iako njegova Vlada nema povjerenje.

” On to neće da radi zato što je pod pritiskom ljudi koji su ga tu postavili. Mi nećemo glasati ni za jedan zakon Vlade, ni za budžet, i to će dovesti do pitanja da se mora politički riješiti čitava kriza, a ona se može riješiti samo izborima”, kazao je Medojević.

Vanredni parlamentarni izbori su rješenje, naglasio je, zato što Ura nije htjela pošten dogovor.

” Nije problem – ako nećete pošten dogovor, onda idemo na izbore. A sad Ura neće na izbore, jer zna da će proći katastrofalno i zbog toga treba da se uključi međunarodni faktor, jer ni oni nijesu neosjetljivi na njihove impulse”, smatra on.

Razumljivo mu je, kazao je, i da Ura ne želi izbore, jer je njima „lepo ovako“ da sa pet odsto glasova vladaju zemljom.

” Zašto bi oni htjeli promjene, njima je odlično, ali nama nije dobro i Crnoj Gori nije dobro i nagomilali su se problemi koji se ne rješavaju”, naveo je Medojević.

Poslanica Ure Božena Jelušić kazala je kratko za Pobjedu da izbori, iako jesu jedna od opcija rješenja, ne bi promijenili aktuelno stanje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Nemam saznanja da Pavićević radi za BIA

Istakao je da je tako bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

“Po meni se ništa neće zvati” selektovan za program...

Od 94 prijavljena projekata debitantskih dugometražnih igranih filmova iz jugoistočne Evrope odabrano je...

Knežević ironično čestitao Mugoši: “Srećna sloboda, mučeniče DPS-a, gromado...

"Srećna ti sloboda mučeniče DPS-a, da je zdravo trošiš, gromado poštenja, podigni obrve radi Severine, Mareza se...

Samo osam članica EU bezuslovno podržava status kandidata za...

Očekuje se da pitanje davanja statusa kandidata za EU Ukrajini, što je prvi korak na dugom putu...

Abazović: Potpuno je u redu da neko rješenje neko...

Tako je, podsjeća, bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
master
master
27/10/2021•07:51 07:51

Ogospodjo Bozena mislim da grijesite..evbo mozda je to minoran procenat ali samo u mojoj famiiji ste nepovratno zgubili 6 glasaca…vidjecete koliko ste izgubili na Cetinju ..sokiracete se