Medojević: Krivokapić tražio Vladu na 200 dana do novih izbora, nju će sačinjavati nepoznati ljudi

"Svu odgovornost za stanje u zemlji preuzeo je Zdravko Krivokapić. Poslije dva mjeseca zamlaćivanja, grafikona, algoritma, raspodjele resora partijama, usagladavanja i medijskih prepucavanja, Krivokapić je konačno saopštio ono što sam ja znao još prije dva mjeseca. Hoće Vladu bez političar",, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Priča o nepodobnosti nas trojice je bila obična laž. Kao što sam više puta izjavljivao. Nijesmo sporni nas trojica. Nego svi političari su sporni. Neko je iz druge familije masno lagao. Neformalni centri moći žele da vladaju bez demokratske provjere na izborima”, naveo je Medojević na Facebook-u.

Kako je istakao, prvi put u istoriji parlamentarne demokratije Vladu će sačinjavati neki nepoznati ljudi, za koje niko nije glasao.

“Mi smo pokazali da nas fotelje ne zanimaju, ali nas zanimaju reforme, a još nijesmo vidjeli bilo kakav program niti plan reformi. Ako opet ne promijeni pozicije, Krivokapić je danas rekao da želi prelaznu Vladu sa ograničenim mandatom od 200 dana i da mu je cilj stvaranje uslova za fer izbore i demontažu sistema”, dodao je jedan od lidera DF-a.

To, kako je naveo, nijesu samo riječi, jer podrazumijeva temeljne i radikalne političke reforme, o kojima Krivokapić još nije progovorio ni riječ.

“Ako ostane pri ovoj varijanti Vlade oročenoj na 200 dana, koja će biti prelazna Vlada za organizovanje prvih fer i slobodnih izbora, onda će nas morati obavijestiti o planu reformi. Ja sam tražio da nam dostavi ciljeve u prioritete Vlade, spisak ministara i program rada Vlade i da nam precizira koliko će trajati mandat Vlade. On je rekao da traži 200 dana. Ja sam rekao da će PzP podržati svaku Vladu bez DPS. Ovo je manjinska Vlada koja će biti slaba i oko svake odluke trebaće da pregovara o većini. Vlada će biti pod pritiskom oligarha druge familije i starog režima. Ovaka Vlada će stalno biti između čekića i nakovnja, jer su očekivanja obespravljenih i osiromašenih naroda ogromna”, poručio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Korona u Srbiji ne jenjava: Preminulo 65 osoba, novozaraženih...

Preminulo je 65 osoba. Do ovog presjeka testirano je 15.008 ljudi.

Budućnost nastavila pozitivnu seriju, Sutjeska izvukla bod u 94....

Fudbaleri Budućnosti nastavili su seriju pobjeda, dok je bez pobjednika završen duel Sutjeske i Dečića, u utakmicama...

Iz Poa se vidi Eurobasket

Sa ulogom favorita, sa jasnom šansom da pobjedom već večeras (18h) ovjere plasman na Eurobasket, košarkaši Crne...

Pisonero o ambasadorima: Dobrosusjedski odnosi kamen temeljac pridruživanja EU

U saopštenju se takođe navodi i da se “Crna Gora i Srbija solidno kreću ka svom napretku...

SDP: Ne možemo podržati ovakvu Vladu

Iz te stranke navode kako proces konstituisanja nove Vlade u prethodna tri mjeseca ukazuje na nedopustivu neozbiljnost...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare