Medojević: Krivokapić tražio Vladu na 200 dana do novih izbora, nju će sačinjavati nepoznati ljudi

"Svu odgovornost za stanje u zemlji preuzeo je Zdravko Krivokapić. Poslije dva mjeseca zamlaćivanja, grafikona, algoritma, raspodjele resora partijama, usagladavanja i medijskih prepucavanja, Krivokapić je konačno saopštio ono što sam ja znao još prije dva mjeseca. Hoće Vladu bez političar",, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Priča o nepodobnosti nas trojice je bila obična laž. Kao što sam više puta izjavljivao. Nijesmo sporni nas trojica. Nego svi političari su sporni. Neko je iz druge familije masno lagao. Neformalni centri moći žele da vladaju bez demokratske provjere na izborima”, naveo je Medojević na Facebook-u.

Kako je istakao, prvi put u istoriji parlamentarne demokratije Vladu će sačinjavati neki nepoznati ljudi, za koje niko nije glasao.

“Mi smo pokazali da nas fotelje ne zanimaju, ali nas zanimaju reforme, a još nijesmo vidjeli bilo kakav program niti plan reformi. Ako opet ne promijeni pozicije, Krivokapić je danas rekao da želi prelaznu Vladu sa ograničenim mandatom od 200 dana i da mu je cilj stvaranje uslova za fer izbore i demontažu sistema”, dodao je jedan od lidera DF-a.

To, kako je naveo, nijesu samo riječi, jer podrazumijeva temeljne i radikalne političke reforme, o kojima Krivokapić još nije progovorio ni riječ.

“Ako ostane pri ovoj varijanti Vlade oročenoj na 200 dana, koja će biti prelazna Vlada za organizovanje prvih fer i slobodnih izbora, onda će nas morati obavijestiti o planu reformi. Ja sam tražio da nam dostavi ciljeve u prioritete Vlade, spisak ministara i program rada Vlade i da nam precizira koliko će trajati mandat Vlade. On je rekao da traži 200 dana. Ja sam rekao da će PzP podržati svaku Vladu bez DPS. Ovo je manjinska Vlada koja će biti slaba i oko svake odluke trebaće da pregovara o većini. Vlada će biti pod pritiskom oligarha druge familije i starog režima. Ovaka Vlada će stalno biti između čekića i nakovnja, jer su očekivanja obespravljenih i osiromašenih naroda ogromna”, poručio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mitrović: Demagoškim trikovima Demokrate bi da sačuvaju i Leposavića...

Kako je istakao poslanik DPS-a, u svojim karikaturalnim nastupima, poslanici Bogdanović i Krapović rekli su dovoljno, kako...

Kako podići nizak pritisak?

Uzrok tom stanju može biti pad krvnog pritiska, koji je čest kada su temperature vazduha visoke. Razlozi...

Protest u Bijelom Polju: Odbranićemo tekovine antifašističke borbe

Građani su prošetali od kružnog toka u Nikoljcu do Spomenika palim borcima u centru grada i nosili...

MILOŠEVIĆ IMA NOVI POSAO

Bivši igrač i trener Partizana prihvatio je ponudu srpskog biznismena Milana Mandarića i naslijediće na klupi Olimpije...

Bogdanović: Vlada i parlamentarna većina institucije pretvaraju u rijaliti

“Sve što smo od početka govorili o ovoj Vladi i parlamentarnoj većini, danas dobija novu potvrdu. Dok,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare