Izvor:Pobjeda

Medojević: Za nas ova Vlada ne postoji, nećemo glasati njene zakone

Za nas ova Vlada ne postoji i nećemo glasati za njene zakone i zakonske projekte jer je ona politički mrtva ,kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

On je u emisiji “argumenti” na Javnom servisu kazao da je prioritet DF-a nova Vlada, nakon čijeg formiranja, kako kaže, može biti izglasan budžet i sve ostalo.

Govoreći o novoj Vladi, Medojević navodi i da su imali intenzivne razgovore sa manjinama, kao i sa partijama parlamentarne većine.

“Manjinama nudimo sporazum o konzensusu i opštem dogovoru. Iz tog dogovora ide program nove Vlade koji se sastoji iz nekoliko krupnih koraka. Nudimo pomirenje, posebno prema manjinama i danas sam im to rekao. Oni su apsolutno zainteresovani i mi nailazimo na razumjevanje kod kolega iz manjina. Glavni kamen spoticanja dogovoru je URA. Imamo slučaj da će sjutra opet da glasaju sa DPS o važnim stvarima. Ne možete biti u koaliciji sa DF a glasati sa DPS-om”, istakao je Medojević.

On je kazao da DF neće praviti političke kombinacije i dogovore sa DPS-om.

“Ova Vlada ne isporučuje rezultate i moramo napraviti novu. Ipak, URA to ne želi i oni će izaći sa zahtjevom da DPS podrži manjinsku Vladu na čijem ćelu bi bio Abazović a u kojoj bi bila URA i manjinske stranke. Da je Đukanović podnio ostavku to bi se desilo mnogo ranije. Nijedan birač URA nije glasao za koaliciju sa DPS-om i svaka trgovina sa njima znači prekrajanje volje građana. Mi nećemo sjedjeti skrštenih ruku” kazao je Medojević.

Kako je kazao, pregovori o formiranju nove Vlade traju i čekaju njihove ishode.

“Mi smo ih pokrenuli 10. decembra. Ako se ne dogovorimo pokrenućemo pitanje dogovora o novim izborima. Siguran sam da bi mi na novim izborima imali još bolje rezulate” kazao je Medojević.

Dodaje da samo jedna politička struktura neće dogovor i da je riječ o GP URA.

“Oni hoće da mi glasamo u parlamentu a da oni vode glavnu riječ. DF nije problem, grupacija sa tri poslanika ne želi novu Vladu, ne želi ni rekonstrukciju a vidimo da računa na podršku DPS-a njihovoj manjinskoj Vladi. To će zemlju uvesti u nestabilnost”, kazao je Medojević.

Ističe da DF ima problem da se neki službenik strane zemlje miješa u unutrašnje pitanje Crne Gore i pokuša svoje interese da nametne Crnoj Gori.

“Mi nećemo biti marionete, Crna Gora nije država Sjedinjenih američkih država. Ako URA uz podršku DPS-a formira neku Vladu, svi građani Crne Gore kojima je stalo do dostojanstva i časti Crne Gore znaće da odgovore na to”, navodi Medojević.

Govoreći o novim izborima, lider PzP-a tvrdi da nemaju strah i da je Demokratski front u ovom trenutku nikad jači.

“Mi želimo dogovor i promjene koje će građani osjetiti. Ne treba gubiti vrijeme za izbore i kampanju, ali vidimo da pojedine strukture bliske Vijestima imaju tu intenciju. Oni žele da se lidere DF-a osude i tada misle da bi problem bio riješen”, kazao je Medojević.

Ističe i da građani traže DF i žele novu Vladu sa njim. 

Govoreći o “crnoj listi” koja podrazumjeva sankcije SAD, Medojević ističe da nema bojazni da bi neko iz DF-a mogao da se nađe na njoj. 


Bilo bi političko samoubistvo za DF da podržimo program “Evropa sad”


Program “Evropa sad” o kojem nije urađena ozbiljna analiza poput fiskalnih efekata, ekonomskih rizika je marketinša kampanja Demohrišćanske stranke i bilo bi političko samoubistvo za DF da podržimo program “Evropa sad”, kazao je Medojević odgovarajući na pitanje da li će DF u Skupštini glasati za taj program.

Kako je kazao, crnogorski ekonomski sistem je veoma lomljiv.

“Mi smo za povećanje zarada ali nismo za to da 630.000 ljudi trpi opterećenje na porez da bi se realizovao ovaj plan Spajića, koji vodi u povećanje zaduženosti, sive ekonomije i može da slomi Crnu Goru. Mi nemamo industriju, mali broj radi u prerađivačkoj industirji. Sa druge strane imamo 13 odsto zaposlenih u administraciji. To su ozbiljni problemi i njih ne dodiruje plan “Evropa sad”. Mi nećemo podržati nijedan zakon, ni budžet ni ništa što dolazi od ove Vlade”, tvrdi lider PzP-a.

Eskobara neko ubijedio da kaže da DF nije partner SAD

Medojević ističe da smatra da je specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara neko ubijedio da kaže da Demokratski front nije partner SAD-a.

“On nije političar. Nije došao u Crnu Goru sa stavom Stejt Departmenta. On je službenik i ne kreira politiku. Kazao je da DF za sada nije partner a ja sam onda rekao da Bajden nije partner nama jer je naš partner Donald Tramp i republikanska partija. Mi snažno podržavamo Trampa”, kazao je Medojević.

Dodaje da DF nije protiv SAD, nego je za Crnu Goru.

“Nama su važni birači, mi ne idemo na izbore u ambasadu Amerike”, istakao je. 

Stari davao 100.000 dolara da se Medojević “očisti”


Ja sam prije šest – sedam mjeseci dopio prijetnje. Direktna prijetnja je od jednog člana kriminalne organizacije da je stari dao 100.000 dolara da se Medojević očisti, kazao je lider PzP-a.

Dodaje da je rekao ANB-u o kom se licu radi i u toku je bezbjednosna procjena.

“Ne mogu otkrivati o kome se radi. U dopisu sam rekao o kome se radi i još uvijek čekam procjenu od strane ANB”, kazao je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Izdato upozorenje: Sjutra i preksjutra obilne kiše, moguće poplave...

Kako napominju u upozorenju, biće kratkotrajne ciklonske aktivnosti i obilnih padavina sa jakim, olujnim udarima južnog vjetra.

Požar u najvećoj pijaci kod Pariza

Vatra, za sada nepoznatog porijekla, zahvatila je drvene palete i potom se proširila na cijelu zgradu magacina.

Potpisan sporazum, Emirati će snabdijevati Njemačku tečnim gasom i...

Pozdravio je „novi istorijski sporazum“ koji „jača rastuće energetsko partnerstvo između UAE i Njemačke“, prilikom potpisivanja sporazuma...

Vujović: Za Crnu Goru pogubno da bude balkanska Bjelorusija...

On se osvrnuo na izjavu izvjestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon koja je prokomentarisala potpisivanje...

Lajčak i Krivokapić u Njujorku: Razmijenjena mišljenja o političkoj...

“Razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i razvoju događaja na Zapadnom Balkanu”, naveli...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
trn
trn
18/11/2021•23:45 23:45

Sta onda radite u Skupstini ???