Milačić: DPS se u Baru uskoro seli u opoziciju, Prava Crna Gora će tome dati veliki doprinos

Prava Crna Gora, nastavljajući intezivan terenski rad, održala je sastanak Odbora u Baru, kojim je predsjedavao lider partije Marko Milačić.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je:

”Na nedavnim izborima u Beranama pokazali smo kako se vodi politika. Ono što smo čitavo vrijeme govorili, da se u Beranama vlast neće formirati bez Prave Crne Gore, tako je i bilo. Ulaskom u tamošnji lokalni parlament, sa sjajnim ljudima, jesmo i bićemo konstruktivan, kvalitetan, stručan, ali odlučan dio nove vlasti, koji nikad neće izdati. Odavde iz Bara poručujem vam isto: U Baru se nova vlast neće formirati bez Prave Crne Gore. Prije četiri godine na samom početku formiranja naše partije samostalno smo ušli u lokalni parlament sa jednim odbornikom, a podsjetiću da isto toliko odbornika ima grupacija koja u republičkom parlamentu ima dvadeset poslanika. Ovoga puta ćemo biti višestruko zastupljeni u lokalnom parlamentu”.

Milačić je komentarisao postavljenja kadrova iz redova DPS-a u Baru:

”Vraćaju DPS, a pričaju kako se DPS ne vraća. Vrijeđaju našu inteligenciju. Najbolji primjer je onaj najnoviji, a to je Radovan Orlandić, koji ima nekoliko krivičnih prijava upravo iz rada u Barskoj plovidbi, gdje je opet imenovan u odbor direktora. Dakle, on dolazi kao kvalifikovani, opet da vodi to preduzeće. I ko je kriv za to? Da li je Orlandić kriv? Krivi su oni koji su ga postavili: SNP i URA. Međutim, sve im je uzalud, DPS se ovdje u Baru uskoro seli u opoziciju, a Prava Crna Gora će tome dati veliki doprinos”.

Milačić je dodao:

”Prava Crna Gora želi i gradi najbolje odnose sa svima, istinski demokratsku i modernu priču prosperitetne i pomirene Crne Gore, čistu i poštenu priču, gdje niko neće biti protiv bilo koga, ali se istovremeno nećemo stidjeti da kažemo ko smo i što smo. Nećemo se stidjeti da gradimo najbolje odnose sa našom Srbijom i nećemo se odricati bratske Rusije”.

Predsjednik Odbora Prave Crne Gore u Baru Vukan Golubović je kazao:

”Vaše prisustvo je pokazatelj da je Prava Crna Gora ostala dosledna sebi i svojim programskim načelima. Dali smo riječ da vas nećemo izdati nakon velike pobjede 30. avgusta i održali smo datu riječ. Bili smo i jesmo najveća brana izdaji i izdajnicima i tako će biti i u Baru. Svi se mi dobro znamo sa ulica iz perioda vanvremenskih litija koje su oslobodile Crnu Goru i vrlo dobro znam da vas boli ova izdaja. Zato će Barani pokazati izdajnicima i kad budemo vršili vlast u Baru nećemo dozvoliti izdajnicima da vode grad. Odložili su izbore bojeći se našeg suda, suda naroda, koji ovo nije birao i za ovo nije glasao. Prava Crna Gora će kao i u Beranama, tako i u Baru biti nezaobilazni činilac vlasti”.

Golbović se osvrnuo i na pojedine lokalne probleme:

”Barani plaćaju vodu po najskupljim cijenama, a te vode u ljetnjem periodu u pojedinim naseljima čak i nema. Niču zgrade, građevinska mafija profitira, dok je jedan običan čovjek, radnik prinuđen da radi čak i nedeljom na temperaturama većim od 40 stepeni, kako bi prehranio svoju porodicu. Zato oni zaslužuju da ih pošaljemo u prošlost zajedno sa njihovim siromašenjima i pustošenjima Bara”.

Predsjednica mladih Prave Crne Gore Bar Teodora Radulović poručila je:

”Želim da se zahvalim starijoj generaciji, koja nam je pokazala kako se u ovom gradu pod Rumijom, gradu različitosti može voljeti svoje, a poštovati tuđe. Hvala vam što ste sve ovo vreme ostali svoji i strpljivo nas učili onim pravim, iskonskim i tradicionalnim vrednostima. Upravo te vrijednosti okupile su brojne mlade ljude, koji su ovdje sa nama i inače u Pravoj Crnoj Gori, nas mlade koji istrajemo i odlučujemo da ostanemo i borimo se za bolji život, za priliku da radimo i nesmetano se, isključivo svojim znanjem i kvalitetom, dokazujemo za Bar u kojem smo svi jednaki”.

Član inicijativnog odbora Prave Crne Gore Bar Miodrag Mijo Šćepanović je rekao da mladi ljudi puni hrabrosti, poštenja i dostojanstva mogu sve.

”Pokazali smo litijama 30. avgusta da sve možemo”, zaključuje Šćepanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Peđa
Peđa
01/07/2022•15:07 15:07

Ti nekog da ispratiš? Ajde kreni odakle si došao. Nisu te sačekali ni oni koji su trebali iz stranke!